Cele mai utile legume de primavara

Cele mai utile legume de primavara

Tot ce este verde este util pentru organism. Legumele de primavara ofera unele dintre cele mai mari niveluri de vitamina K, fier si fitonutrienti care protejeaza impotriva bolilor cronice. In general legumele de primavara sunt cele mai benefice pentru consum. Iata o lista cu cele mai utile legume de primavara, care contin o multime de substante nutritive: Anghinare Anghinarea este o delicatesa culinara de primavara. Aceasta ajuta la imbunatatirea digestiei si este bogata in inulina, un prebiotic care sprijina dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin. Acesta stimuleaza secretia de bila si imbunatateste defalcarea de grasime. Cu toate acestea, ingredientul se pierde atunci cand legumele sunt fierte si atunci cand frunzele sunt fierte pentru ceai. Sparanghel Sparanghelul este un super aliment bogat in vitamina A, fosfor, calciu si potasiu. Acesta este considerat pe buna dreptate a fi un afrodisiac, nu numai pentru barbati, ci si pentru femei. Sparanghelul este, de asemenea, un aliment care va ajuta sa slabiti. Sparanghelul contine 70% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K, care ajuta la transferul de calciu pentru oase, 20% din doza zilnica recomandata de vitamina A, care ajuta sistemul imunitar. Este, de asemenea, o mare sursa de proteine si de acid folic. Consumul de sparanghel inainte de a bea alcool, alunga mahmureala. Mazare Mazarea este una dintre primele legume de primavara si totodata este un aliment foarte nutritiv. Doar o ceasca de mazare poate furniza cantitatea zilnica de vitamina C. Mazarea este unul dintre cele mai bune surse de tiamina sau vitamina B1, care creste starea de spirit si tine departe depresia. Ceapa verde Ceapa verde proaspata scade tensiunea arteriala si reduce riscul de boli de inima. Aceasta contine o multime de vitamina C, potasiu, calciu si fibre dietetice. De asemenea ceapa verde previne si multe boli, de la boli dermatologice la cancer. Salata verde Salata verde este una dintre legumele care reduce riscul de cancer de san si diabet si ajuta la iîmbunatatirea digestiei. Salata verde este, de asemenea, printre cele mai utile produse alimentare pentru pierderea in greutate si pentru o vedere buna, iar frunzele de salata ajuta si la prevenirea diabetului. De asemenea, este bogata in vitamina K. Ridichi Ridichiile sunt extrem de hranitoare, contine aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Ridicha ajuta la prevenirea cancerului, contin vitaminele A, B1, B2, B3, C si PP. Ele sunt bogate in saruri minerale de fier, fosfor, potasiu, calciu si sodiu. Compozitia lor include enzime, uleiuri esentiale, celuloza si pectina. Frunzele sunt, de asemenea, benefice, deoarece ele contin mai multa vitamina C, calciu si proteine decat insasi legumele. Rucola Rucola are un gust usor piperat si incarca corpul cu magneziu, un mineral important pentru sanatatea oaselor si a sistemului imunitar. Rucola, de asemenea, ajuta la prevenirea ulcerului. Spanac Spanacul este o mare sursa de vitamina C si acid folic, doua substante nutritive care intaresc sistemul imunitar si alunga alergiile. Spanacul este bogat in betaina si luteina si zeaxantina, doi fitochimicali care ajuta la prevenirea degenerescentei maculare legate de varsta, una dintre principalele cauze de orbire. Spanacul este bogat in magneziu, care este bun pentru creier, va ajuta sa aveti muschii sanatosi si reduce riscul de diabet zaharat. Mancati in mod liber pe tot parcursul primaverii aceste legume utile, dar nu uitati sa le spalati intotdeauna bine, scrie www.gatitul.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia