Luna ianuarie e acea perioada din an in care toti nutritionistii recomanda curele si dietele detox. Acestea ne ajuta sa ne curatam sangele si colonul, dar ne ajuta si sa ne punem pe picioare sistemul imunitar, evitand astfel racelile si bolile specifice sezonului rece.
Apa enzimatica este un aliat de nadejde in dietele detox, fiind supranumita si apa vie sau elixirul sanatatii.
Ce este si cum se prepara apa enzimatica
Apa enzimatica este apa plata imbogatita cu enzime, minerale si vitamine, prin adaugarea de fructe, legume sau verdeturi cat mai proaspete, fara preparare termica. Consumul de apa enzimatica stimuleaza digestia si ajuta la refacerea florei intestinale.
De asemenea, specialistii in nutritie o recomanda pentru curatarea organismului, fiind ideala pentru detoxifierea zilică. Efectul de detoxifiere se datoreaza enzimelor pe care acest preparat le contine, enzime care functioneaza ca un catalizator.
Important este sa ne asiguram ca nu contine urme de pesticide, insecticide sau ingrasaminte chimice (provenite de la legumele sau fructele adaugate)
Cum se pregateste apa enzimatica
Se adauga intr-un borcan cateva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea, in functie si de preferintele proprii. Peste vegetalele din borcan se adauga apa plata pana la umplerea borcanului.
Se lasa borcanul intr-un loc linistit pentru minim 8 ore, pentru a permite ingredientelor din borca sa se intrepatrunda cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine si minerale sa se realizeze eficient.
Daca alegeti sa pastrati borcanul intr-un loc racoros, atunci apa enzimatica va fi gata in 12-24 de ore, in unele cazuri chiar 48 de ore.
de obicei, apa enzimatică pe bază de fructe se realizează cel mai repede, în aproximativ 8-12 ore dacă este păstrată într-un loc călduros, însă nu este o regulă. Cu cât fructele stau în apă mai aproape de 48 de ore la o temperatură ambiantă, cu atât apa va deveni poate uşor acidulată (sifonată). Este foarte bună şi aşa, iar concentraţia de enzime se măreşte, ceea ce este un proces foarte benefic pentru sănătate.
Dupa filtrare, apa se va pastra la rece in sticle inchise ermetic.
Fructe pe care le puteti folosi: mere, pere, pepene, struguri, cirese, citrice, mango etc.
Legume pe care le puteti folosi: morcov, gulie, sfecla rosie, varza, rosii, ardei etc.
Plante aromatice: ghimbir, patrunjel, busuioc, cimbru, marar etc.
Bineinteles, in functie de preferinte se pot folosi si combinatii intre fructe / plante/ legume.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii