Ai asteptat toata iarna sa vina caldura si sa te rasfeti cu fructe proaspete si pline de aroma? Visinele nu sunt doar gustoase, ci si extrem de importante pentru sanatatea organismului. Iata de ce ar trebui sa mananci visine cat mai des: Contin antioxidanti Fructele rosii sunt bogate in antioxidanti, continand in special antociani, pigmentii ce le confera culoarea vie. Antocianinii ajuta la buna circulatie a sangelui, au proprietati anticancerigene si asigura functionarea normala a nervilor. De asemenea, visinele sunt o sursa importanta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si asigura producerea colagenului. Previn aparitia cancerului Studiile au aratat faptul ca visinele contin substante ce stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Aceleasi substante se afla si in cirese si te pot proteja de cancerul de ficat, san, plamani, piele si colon. Mentin sanatatea aparatului cardiovascular si au rol anti inflamator Unul din antioxidantii continuti de visine impiedica formarea placii pe suprafata peretilor arterelor, una din cauzele principale ale problemelor cardiace. Substantele continute de visine ajuta inima sa functioneze la parametri normali si normalizeaza circulatia sangelui. Proprietatile anti-inflamatoare ale visinelor pot ameliora si astmul si alte probleme respiratorii. Asa ca nu mai sta pe ganduri, consuma cat de multe visine proaspete poti, si pregateste deserturi cu visine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii