O modalitate de crestere a gradului de sanatate al inimii tale este dieta, ceea ce presupune alegerea produselor alimentare care au continut scazut de colesterol si de grasimi saturate Sfaturi sanatoase pentru inima
1. Cinci alimente ce trebuie evitate
Cele cinci alimente, care ar trebui evitate cu orice pret, deoarece cauzeaza imbatranire si "nu au nici o valoare” pentru sanatate sunt: grasimile saturate (inclusiv uleiul de palmier si uleiul de nuca de cocos), grasimile trans (cauta cuvintele "ulei vegetal hidrogenat partial" pe etichete), zaharul (de exemplu, zaharul care nu este continut in mod natural de alimente), siropurile (cum ar fi cel de porumb, artar si alte siropuri care contin doar adaos de zahar), precum si orice cereale care nu sunt 100% integrale. Parerea Culinar: este posibil sa nu poti scoate aceste elemente din dieta ta in totalitate, dar este o idee buna sa le limitezi.
2. Mananca peste
Anumite tipuri de peste sunt surse excelente de acizi grasi esentiali omega 3, care reduc nivelul colesterolului "rau" si au o serie de alte beneficii pentru sanatate. Daca cumperi peste, somonul si pastravul sunt cele mai bune optiuni, pentru continutul de omega-3. Pestii crescuti in pescarii sunt hraniti cu porumb si soia si tind sa aiba niveluri scazute de grasimi omega-3 si niveluri mai ridicate de, mai putin doritele, grasimi omega-6. Vestea buna, in cazul in care esti atent la buget, este ca: nu trebuie sa cumperi somon proaspat pentru a obtine un beneficiu mai mare, spune Roizen. El este un fan al conservei de somon si al pastilelor de somon congelat, ambele provin din Alaska din capturile de somon salbatic.
3. Cauta grasimi "bune” pe baza de plante
Omega-3 nu se gaseste doar in peste. Plantele sunt o sursa mult mai buna a acestor acizi grasi esentiali, acestea sunt: algele, semintele de in, Chia (saminta unei plante din familia mentei) si nucile. Studiile de cercetare au constatat o reducere de 59% a riscului de atac de cord cu aportul de omega-3 din uleiuri vegetale. Si se pare ca in doar 6-10 nuci se regaseste cantitatea de grasimi bune necesare pentru a beneficia de protectie..
4. Inchina cu un pahar de flavonoizi
Vinul rosu este o sursa excelenta de flavonoizi - antioxidanti care pot ajuta la protejarea inimii. Atunci cand organismul nu dispune de niveluri adecvate de antioxidanti, rezulta daune radicale, ce duc la o crestere a oxidarii colesterolului LDL (este lipoproteina care contine cea mai mare cantitate de colesterol) si la formarea de placi pe peretii arteriali. Alte surse bune de flavonoizi sunt ciocolata, rosiile, broccoliul si "practic fiecare leguma colorata. Deci, incarca-te cu produse proaspete pentru o doza zilnica de flavonoide.
5. Condimenteaza lucrurile Anumite condimente, cum ar fi curcuma, s-au dovedit a avea proprietati antiinflamatorii, fiind o binecuvantare pentru inima si creier.
In timp ce este important sa limitezi grasimile saturate si sa incerci sa pastrezi nivelul de colesterol LDL (rau) scazut, nu trebuie ignorati nici alti factori care afecteaza inima si sanatatea per ansamblu, inclusiv tensiunea arteriala, alegerea alimentelor in general si aportul caloric, fumatul, stresul, greutatea si nivelul de activitate fizica depusa. Chiar si un pic de grasime abdominala creste substantial riscul cardiovascular. Deci, in plus pe langa alegerile alimentelor sanatoase, trebuie sa monitorizati aportul total de calorii si a celor consumate prin exercitiu.
6. Ajusteaza-ti atitudinea alimentara
Nu exista o limita bine definita intre gust extraordinar si extraordinar pentru tine. Poti sa mananci doar alimente cu gust extraordinar, care sunt extraordinare si pentru tine - nu trebuie sa faca compromisuri. Lista cu alimentele delicioase si sanatoase este: omleta din albusuri cu tone de legume, dar nu si branza; fulgi de ovaz cu afine si capsuni; briose facute cu Chia; Humus, hamburgeri vegetarieni, somon, spanac, broccoli, salata si nuci, precum si pizza vegetariana cu crusta din cereale integrale, unele sosuri de rosii fara adaos de zahar, gramezi de legume, precum si o cantitate mica de mozzarella afumata adevarata.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii