Pentru ca acesta sa reactioneze prompt si sa nu dea ocazia unei banale raceli sa se transforme intr-o afectiune respiratorie complicata, sistemul imunitar trebuie stimulat cu vitamine, minerale si proteine. Cum facem sa dobandim o imunitate crescuta? In primul rand trebuie sa-i aducem organismului un aport adecvat de vitamine precum A, C si E, vitaminele de grup B (B1, B2, B6, B12), acid folic si minerale esentiale precum fierul, zincul, magneziul, cuprul si seleniul. In al doilea rand trebuie sa ne dezvoltam un obicei sanatos de a avea o alimentatie bogata in fructe si legume. Crestem consumul de legume: morcovi, rosii, broccoli, cartofi dulci, sfecla rosie, ceapa, usturoi si fructe: afinele, zmeura, capsunii, pepenele rosu si scadem alimentele bogate in grasimi saturate. Pentru a intari imunitatea, pe langa vitamine, este important sa includem si alimente bogate in acizi grasi esentiali omega 3, care se gasesc in seminte, nuci, uleiuri presate la rece si peste oceanic. O alta posibilitate pentru a ne intari imunitatea este sa luam suplimentele de vitamine si minerale cum sunt: Vitamina C conditionata la 1000mg 1-2 cp efervescente Viamina A 6500 U.I. Vitamina E 450 U.I. Vitamina B6 100mg Zinc 20mg Seleniu 100 mcg Remediile naturiste sunt si ele binevenite pentru stimularea producerii de anticorpi ce ne intaresc imunitatea. Putem include in dieta zilnica suplimente precum: Echinaceea Catina si spirulina Aloe vera Gheara matei Ghimbir Pelin Extract de seminte de grapefruit Extract standardizat de hipericina (subanta activa din sunatoare) Polen de albine Probiotice Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca, pentru un sistem imunitar puternic, suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar sanatos. Trebuie sa consumam zilnic legume si fructe de provenienta autohtona si sa limitam cantitatea de alimente prajite sau prelucrate termic. Temperaturile ridicate la care se gateste mancarea determina o pierdere semnificativa a vitaminelor si proteinelor esentiale. Acest lucru favorizeaza producerea de radicali liberi, care sunt direct responsabili de imbatranirea organismului. Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii