5 alimente care tin raceala departe

5 alimente care tin raceala departe

1. Kefir

Unul dintre cele mai sanatoase produse fermentate este kefirul. Probioticele pe care acesta le contine, sau "culturile vii", sunt bacterii benefice care protejeaza sistemul digestiv de boli si intaresc sistemul imunitar. De exemplu, lactobacillus este unul din aceste probiotice, rolul sau fiind de a stimula dezvoltarea celuleor albe din sange. Doza optima: o portie zilnica de 170 de grame va tine raceala departe.

2. Usturoi

Usturoiul este o ruda indepartata a cepei si este plin de compusi care omoara bacteriile daunatoare. Una dintre aceste substante se numeste alicin si este un antibiotic natural. Doza optima: Sase catei de usturoi pe saptamana pot tine racelile la distanta si pot contribui, de asemenea, la prevenirea cancerului.

3. Supa de pui

In urma unui studiu efectuat la Universitatea din Nebraska, s-a descoperit ca substantele din supa de pui blocheaza migrarea celulelor albe spre zonele inflamate. Datorita acestui lucru, simptomele racelii sunt ameliorate, pentru ca ele apar din cauza acumularilor mari de celule albe in bronhii. De asemenea, supa de pui face ca infectia din gat sa se subtieze, actiunea fiind similara cu cea a siropurilor de tuse. O supa de pui condimentata cu piper, ceapa sau usturoi este excelenta pentru intarirea sistemului imunitar. Doza optima: Este recomandat sa va preparati un bol de supa de fiecare data cand va simtiti slabiti.

4. Carnea de vita

Zincul este esential pentru un sistem imunitar bun, iar carnea de vita este una dintre cele mai bune surse de zinc. Daca nu aveti destul zinc in organism, atunci deveniti mult mai predispusi la infectii, gripe si raceli. Doza optima: O portie de 100 de grame de carne de vita asigura 30% din doza zilnica de zinc necesara pentru un sistem imunitar bun.

5. Ciupercile

Studii recente au aratat ca ciupercile au un rol important in dezvoltarea si activitatea celulelor albe. De asemenea, consumul de ciuperci face ca celulele albe sa fie mult mai agresive, ceea ce inseamna ca vor ataca mai violent infectiile. Doza optima: o portie de 50 de grame de ciuperci pe zi, ar trebui sa va inarmeze cu destule celule albe pentru a tine infectiile departe. Surse articol: prevention.com, articles.mercola.com Sursa foto: prevention.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
3
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
4
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce