10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pepenele rosu

1. Exista peste 1200 de varietati de pepene rosu in lumea intreaga. Printre care si un pepene verde cu miez portocaliu. 2. Pepenele cu miez roz contine in cantitati foarte mari un antioxidant foarte puternic: licopen. S-a descoperit ca acesta neutralizeaza radicalii liberi si previne aparitia cancerului. 3. Samburii din pepenele rosu contin multe proteine si substante benefice pentru organism. Este chiar recomandat sa-i includeti in dieta. 4. Pepenele rosu este o leguma ce face parte din familia Curcubitaceae, fiind inrudit cu castravetele si dovleceii. In acelasi timp, pepenele este considerat si fruct. Astfel, pepenele este printre putinele legume-fruct. 5. Consumul de pepene rosu asigura 25% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din cel de vitamina A. 6. In Japonia sunt foarte populari pepenii rosii patrati, care sunt cultivati in forme speciale pentru a prinde aceasta forma. 7. Cel mai mare pepene rosu din lume a avut greutatea de 121 de kilograme! A fost crescut in Arkadelphia, Arkansas in 2005, de catre Lloyd Bright, care a obtinut astfel un bine meritat loc in Cartea Recordurilor. 8. In prima carte de bucate publicata in Statele Unite in 1776 se afla si o reteta de coaja murata de pepene verde. 9. Pepenele rosu calmeaza durerile musculare, mai ales daca este consumat inainte de a depune efort. 10. Pepenele rosu contine o substanta numita citrulina, care imbunatareste circulatia arteriala. De asemenea, cercetarile din domeniu spun ca citrulina din pepenele rosu relaxeaza tensiunea arteriala si poate avea efecte similare cu Viagra. Vedeti si cea mai usoara metoda de a taia un pepene rosu. Sursa foto: wonderfulengineering.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
3
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
4
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce