Fairyconomie în bucătărie

Fairyconomie în bucătărie

Fairy, brand emblematic P&G, continuă misiunea de a promova soluții inovatoare și care aduc valoare prin intermediul platformei Fairyconomie,. Prin acest demers, Fairy se angajează să educe și să inspire oamenii să adopte o abordare conștientă și sustenabilă în gestionarea resurselor în gospodărie.

Fairy oferă sfaturi practice pentru o gospodărie eficientă și responsabilă, inclusiv:

  1. Idei creative pentru a reutiliza resturile alimentare în mese noi și apetisante
  2. Informații despre importanța depozitării adecvate a alimentelor și menținerea temperaturii optime în frigider (0-5ºC);
  3. Crearea unei liste de cumpărături pentru o gestionare mai eficientă a timpului și a costurilor;
  4. Planificarea pe cât posibil a meselor pentru a achiziționa produsele necesare în cantități suficiente și pentru a evita risipa.

În plus, produsul Fairy își demonstrează eficacitatea prin caracteristicile cheie - spumă bogată pentru eliminarea grăsimii și o concentrație mai mare care ajută la o utilizare îndelungată. Fairy este o soluție eficace pentru spălarea vaselor, oalelor și tigăilor, precum și pentru menținerea strălucirii paharelor. În plus, Fairy surprinde cu puterea sa de curățare – îndepărtează reziduurile cu ușurință și redă vaselor strălucirea inițială.

Chef Adrian Hădean se alătură proiectului cu trei rețete economice pentru sărbători:

  1. Mușchi umplut cu carne tocată și condimentă, gata să impresioneze papilele gustative:

Înfigeți o lingură de lemn în mușchi pentru a crea un canal. Umpleți cârnățarul cu amestec de carne tocată (porc, vită, cimbru, piper, sare, boia). Se umple mușchiul, se leagă cu sfoară și se condimentează cu chimen, ienibahar și piper. Coaceți la 160°C timp de 1,5 ore și apoi la 180°C timp de 30 de minute. Lăsați să se odihnească 10 minute înainte de a tăia.

  1. Tort cu mere, caramel și nuci, preparat cu ingrediente simple și delicioase:

Merele sunt importante – nici prea dulci, nici acre, nici prea tari și să nu fie mari. Se curăță merele, se taie și se așază în tavă unsă cu unt și presărată cu zahăr brun și alune. Se adaugă zahăr și miez de nucă și tot conținutul se coace la 200°C pentru un sfert de oră. Aluatul pentru blat include 130g făină, 130g zahăr, praf de copt și semințe de anason. Se amestecă gălbenușurile cu ulei și zahăr, apoi se adaugă făina și se încorporează spuma de albușuri. Se toarnă peste merele coapte și se coace la 180°C până trece testul cu scobitoarea. Se răcește, se răstoarnă pe un platou și se servește cu frișcă și fistic zdrobit.

  1. Sarmale reinterpretate în cheie economică, cu umplutură bogată și gust autentic:

Umplutura constă în 500g pulpă de vită și 500g pastramă de oaie, tocate în mașina de tocat carne. Adăugați ceapă verde și unt (82% grăsime), 100-110g orez (la 1kg carne), ou, cimbru uscat, boia dulce, roșii pasate. Opțional: carne afumată, foi de dafin, vin – trebuie să fie plăcut la băut, altfel nu va fi gustos nici în mâncare. Căliți ceapa și orezul în unt, adăugați la carne, apoi ou, cimbru, boia, roșii; amestecați bine. Într-o oală, așezați varză tocată, cârnat afumat sau slănină, cimbru, foi de dafin, apoi un strat de sarmale. Repetați adăugând bulion între straturi. Adăugați cârnat, cimbru, foi de dafin. Turnați vin alb și pastă de roșii diluată cu apă. Acoperiți cu hârtie de copt, coaceți 3 ore la 150°C.

Fairy și Chef Adrian Hădean vă urează sărbători fericite și poftă bună!

Despre Procter & Gamble

P&G deservește consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate și superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® și Tide®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru noutăți și informații suplimentare despre P&G și brandurile sale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce