Vinetele sunt legume originare din India. Au fost cultivate in Asia inca din cele mai vechi timpuri, insa au devenit cunoscute in lumea civilizta abia in anii 1500. Pentru multa vreme se credea ca vinetele sunt foarte periculoase pentru sanatate si nu au fost consumate de catre om. In Anglia , vinetele erau denumite "merele dragostei", pentru ca se credea ca au proprietati afrodisiace. Botanistii din nordul Europei denumeau vanata "mala insana", sau "marul nebun", pentru ca se credea ca cel care va manca din aceasta leguma va innebuni. Vanata si informatii utile care ar putea sa ne schimbe gandirea despre ce anume trebuie sa mancam si cat de benefice sunt vinetele pentru organismul nostru: Contine 93% apa potasiu necesar pentru stimularea inimii magneziu pentru combaterea stresului calciu pentru sistemul nervos vitamina A si C pentru sistemul imunitar 20 calorii la 100 gr de vinete calmeaza atat foamea cat si setea (ar trebui sa fie consumate mai ales in zilele toride) are efecte benefice in combaterea stresului, insomniei si a starii de nervozitate bun diuretic si un bun antiinflamator, este indicat celor care au probleme digestive. sucul este bun in curatarea ficatului si pancreasului fribrele influenteaza metabolismul, avand ca si rezultat scaderea nevelului de colesterol din sange bune in prevenirea cancerului ocupand locul 2 dupa varza Ca si alte legume din aceeasi familie, sunt puternic inflamatoare, inrautatind simptomele artritei, reumatismului, si ale altor boli inflamatorii, din cauza contintului de solanina. Vinetele pot fi folosite ca si masca hranitoare O vanta cruda si proaspata se toaca pana se obtine un piure. Se adauga ulei de migdale dulci, si se amesteca bine. Aceasta masca se aplica pe fata si pe gat si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste cu apa necalcaroasa, aceasta masca hraneste si infrumuseteaza pielea) Frunzele vinetelor sunt folosite pentru: calmarea arsurilor de soare abceselor hemoroizilor, frunzele se strivesc usor si se aplica local avand proprietati antiinflamatorii si calmante. Nu mai sta pe ganduri si alege o reteta cu vinete pe care s-o prepari!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii