Merisoarele, numite si afine rosii, sunt ideale pentru sosuri si prajituri. Au un gust acrisor, ceea ce le face sa poata fi folosite atat pentru prepararea anumitor mancaruri pe baza de carne, cat si a bauturilor si dulciurilor. Cand le gasesti Sezonul merisoarelor incepe in septembrie si se termina in octombrie, dar in comert pot fi gasite si in alte perioade ale anului. Cum le alegi Le poti cumpara proaspete sau uscate – in cazul in care le cumperi proaspete, alege-le pe cele rosii, tari si carnoase. Cum le pastrezi Le poti tine in frigider chiar si doua luni, iar in congelator rezista pana la un an. Cum le pregatesti Atunci cand sunt proaspete, foloseste-le pentru sosuri, placinte, budinci, sucuri sau sorbet. Daca sunt uscate, le poti folosi pentru umplutura brioselor.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiBriosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii