Merisoarele, numite si afine rosii, sunt ideale pentru sosuri si prajituri. Au un gust acrisor, ceea ce le face sa poata fi folosite atat pentru prepararea anumitor mancaruri pe baza de carne, cat si a bauturilor si dulciurilor. Cand le gasesti Sezonul merisoarelor incepe in septembrie si se termina in octombrie, dar in comert pot fi gasite si in alte perioade ale anului. Cum le alegi Le poti cumpara proaspete sau uscate – in cazul in care le cumperi proaspete, alege-le pe cele rosii, tari si carnoase. Cum le pastrezi Le poti tine in frigider chiar si doua luni, iar in congelator rezista pana la un an. Cum le pregatesti Atunci cand sunt proaspete, foloseste-le pentru sosuri, placinte, budinci, sucuri sau sorbet. Daca sunt uscate, le poti folosi pentru umplutura brioselor.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii