Aceasta planta este originara din America de Sud si a fost adusa in Europa de spanioli. La inceput a fost folosita pentru cosmetice si cu scop medical. In bucatarie, frunzele de lamaita se folosesc pentru a adauga un gust de lamaie mancarurilor. Frunzele pot fi culese oricand, dar e mai bine sa se faca inainte ca planta sa infloreasca. Se poate folosi si in ceaiuri sau in limonade. Tocati frunzele verzi si puneti-le in deserturi, compoturi sau in zahar, pentru a-l presara pe prajituri. Frunzele de lamaita pot fi uscate si raman proaspete mai multe luni daca sunt pastrate in borcane inchise etans si pastrate la loc racoros si intunecat. Se pot pune in otet sau ulei pentru a aroma salatele si legumele.
Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii