Capsunele – o explozie de aroma

Desi eram obisnuiti sa mancam capsune doar la sfarsitul primaverii si inceputul verii, iata ca importul si productia din sere ne ajuta sa putem cumpara minunatele fructe pe tot parcursul anului. Singurul inconvenient? Gustul mai putin aromat si consistenta ceva mai dura. De multe ori se intampla ca fructele trimise catre export sa fie culese inainte de a fi bine coapte, ceea ce explica faptul ca nu intotdeauna ne putem bucura de capsune gustoase aduse din afara tarii.   Cand le gasesti Capsunele apar in luna mai, iar perioada in care le gasesti pe piata este destul de scurta, asa ca te sfatuim sa profiti din plin! In general, sezonul capsunelor dureaza in jur de 4-5 saptamani. Daca stai la casa sau ai un balcon incapator si luminos, poti creste chiar tu capsune in curte sau in ghiveci.   Cum le alegi Cumpara-le pe cele carnoase, colorate intens si moi, pentru a te asigura ca au aroma ideala. Nu le cumpara pe cele terciuite sau mucegaite si nici pe cele care par necoapte. Frunzele ar trebui sa fie de un verde intens, iar codita sa fie in continuare atasata. Daca iti iei un cosulet cu fructe, ai grija ca fundul cosului sa nu fie patat sau umed – in acest caz este posibil ca fructele sa se fi strivit. De asemenea, tine minte faptul ca o capsuna foarte mare nu este de obicei la fel de aromata ca una mica sau de marime medie.   Cum le cureti Pentru a nu deveni prea moi in contact cu apa, incearca sa le speli repede, fara a le tine mult timp in umezeala.   Cum le pastrezi Aranjeaza-le pe o bucata de hartie, asezandu-le cu grija pe un platou, astfel incat sa nu se striveasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, astfel incat sa le poti consuma la temperatura camerei. Nu le spala inainte de a le baga la frigider si mananca-le in maxim doua zile de cand le-ai cumparat sau cules.   Cum le consumi Le poti folosi in salate sau le poti servi crude, cu putina frisca sau inghetata. De asemenea, capsunele sunt delicioase in gemuri, dulceata sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia