Sir Winston Churchill (1874-1965) a ocupat funcția de prim-ministru al Regatului Unit în două mandate: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945) și din nou între 1951 și 1955. Churchill este cunoscut pentru rolul său decisiv în conducerea Marii Britanii către victorie împotriva Germaniei naziste și pentru discursurile sale inspiraționale care au menținut moralul britanicilor în cele mai dificile momente ale războiului. Pe lângă cariera sa politică, Churchill a fost și un prolific autor, câștigând Premiul Nobel pentru Literatură în 1953 pentru scrierile sale despre istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Provenind dintr-o familie aristocratică, tatăl său fiind Lord Randolph Churchill, iar mama sa Jennie Jerome, o bogată moștenitoare americană, Churchill a avut o viață marcată de numeroase realizări și contribuții semnificative la istoria globală.
Legenda spune că lui Winston Churchill îi plăcea atat de mult brânza Gorgonzola încât a marcat zona de pe teritoriul Italiei în care acesta se producea cu un cerc roșu pe harta sa strategică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a preveni bombardarea fabricilor de brânză. Churchill era atât de pasionat de brânza Gorgonzola, încât o prefera față de Blue Stilton, regele brânzeturilor britanice. Înainte și după al Doilea Război Mondial, în weekenduri, un tren de marfă încărcat cu roți de brânză pleca de la Novara către Londra. Sursa: lastampa.it
O altă poveste frumoasă a brânzei gorgonzola este că s-a aflat în meniul premium al celebrului Titanic.
Titanicul a pornit în călătoria sa inaugurală spre New York din Southampton, în sudul Angliei, la 10 aprilie 1912, cu peste 2.200 de persoane la bord. În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în apele Oceanului Atlantic. Nava a fost lovită de un aisberg. Tragedia s-a soldat cu moartea a peste 1.500 de persoane. Este unul dintre cele mai mari dezastre marime care s-au întâmplat pe timp de pace. La peste 100 de ani distanță s-a vândut la licitație un meniu al restaurantului de la clasa I a vaporului. Suvenirul, care prezintă semne de deteriorare cauzate de apă, a fost achiziţionat de către un licitator anonim în cadrul vânzării organizate de Henry Aldridge & Son. Participantul a achitat pentru meniu suma de 66.000 de lire sterline (81.000 $).
În ziua catastrofei, pe 14 aprilie 1912, pasagerii clasei I puteau alege să mănânce file de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveţi, maioneză de somon şi sardine afumate. Pasagerii au servit şi platouri bogate din brânzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt câteva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca băutură, au servit bere la draft din Munchen, cu gheaţă.
Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Prajitura cu visineE minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice
Supa cremoasa de rosii si ardei coptiVoi pregati o reteta foarte populara, o mancare gustoasa si te asigur ca nu-i greu deloc - ardei umpluti
Ardei umpluti - Reteta videoPrăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat...
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâieUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeMusuroi de cartita cu zmeura este o prajitura delicioasa cu crema si fructe. O reteta de prajitura de casa perfecta pentru...
Musuroi de cartita cu zmeuraToamna dulce pe platou!
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuciPastele cu sos de dovlecei sunt o mancare de post rapida, cu un sos gustos si sanatos, ce poate fi folosit si pentru alte...
Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Comentarii