Cu siguranta Tiramisu este un desert italian, cu toate ca originile de drept sunt inca disputate. Doar 3 ingrediente faceau aceasta prajitura irezistibla, doar 3 ingrediente care au generat dispute asupra bucatarului ce avea sa-si semneze opera de arta: delicatetea piscoturilor, aroma branzei mascarpone si izul intens de cafea. O combinatie nimicitoare. Exista numeroase legende menite sa justifice originea prajiturii delicate. Dupa cum bine se stie traducerea in limba romana a Tiramisu este "Ridica-ma", lucru ce incearca sa lege originea prajiturii de Venetia: se pare ca celebrul desert italian are proprietati afrodisiace, menite sa dea energie curtezanelor. O alta legenda este legata de Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici, care, in timpul unei vizite in Siena, fiind foarte impresionat de delicatul desert a hotarat sa-l ia acasa cu el, in Florenta. Reteta originala Tiramisu Tiramisu este servit pretutindenti in restaurantele din Italia, si de aici provine si sursa noastra pentru cea mai apropiata versiune de cea originala. Ingrediente: 4 galbenusuri, 160g zahar, 330g mascarpone, 20 piscoturi, cafea proaspat facuta racita, cacao pentru pudrat. Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit si aveti o crema tare si fina. Adaugati mascarpone si omogenizati. Muiati piscoturile cu miscari rapide in cafeaua proaspat facuta si racita, si asezati-le intr-un singur strat, unul langa celalat pe o tava. Asezati 2/3 din crema mascarpone. Repetati procedeul cu piscoturile ramase, adaugati-le deasupra cremei, turnati si nivelati restul de crema ramasa, dupa care pudrati cu cacao din abundenta. Lasati in frigider pana la 8 ore, dupa care puteti sa-l taiati in felii. Tiramisu: variatiuni pe aceeasi tema Bineinteles, odata ce minunatul desert a fost cunoscut pe plan international, prin anii 80, a ajuns in bucatariile altor chefi, ce au dorit sa-si puna amprenta personala, ceea ce nu este un lucru rau. 1) Tiramisu pentru copii Mai exista o legenda, aceea care spune ca tiramisu a fost facut initial ca si desert pentru copii, fara sa contina alcool. 2) Tiramisu cu albus sau frisca lichida In reteta originala de tiramisu prezentata mai sus, s-au folosit doar galbenusuri si mascarpone pentru crema, dar la alegere puteti opta pentru frisca lichida sau albus de ou mixat cu zahar pentru a da un plus de textura cremei tiramisu. Astfel de retete ce au frisca lichida sau albus de ou in compozitie gasiti aici: Tiramisu clasic cu rom si cafea Tiramisu cu crema de iaurt Tiramisu la pahar 3) Tiramisu cu fructe Bineinteles nu se putea ca aceasta combinatie sa nu fie descoperita. Deliciosul desert cu aroma delicata de cafea a fost combinat cu prospetimea fructelor, rezultatul fiind, ca si reteta originala de altfel, agreat de unii si blamat de altii. Tiramisu de vara Tiramisu cu cirese Tiramisu cu zmeura si crema de iaurt Tiramisu cu visine 4) Torturile Tiramisu Bineinteles, asa cum v-am spus, deliciosul desert a fost interpretat si ras-interpretat, pana a ajuns si tort pe masa de sarbatoare. Initial tiramisu se prepara ca portii individuale de desert, dar "coafat" cu niste piscoturi, o funda si niste fructe proaspete, inmuiate in ciocolata sau in zahar, veti obtine un tort minunat, demn de o masa de sarbatoare. Tort Tiramisu cu rom Tort tiramisu cu biscuiti Tort tiramisu cu cirese in ciocolata Tiramisu cu visine (reteta video) Tort de clatite Tiramisu Tiramisu cu capsuni Care este reteta ta preferata de tiramisu?
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii