Testeaza retetele bucovinene ale lunii februarie!

Testeaza retetele bucovinene ale lunii februarie!

Prima reteta bucovineana pregatita în cadrul proiectului se numeste “Varza cu taitei de casa”, a fost preluata din retetarul “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″, redactat de Adrian Buzoianu (Chef Buzu) si va putea fi degustata la restaurant, în perioada 4 – 10 februarie 2013,  între orele 16 – 21, la pretul promotional de 6 lei. Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com. “Ne bucura interesul manifestat de public pentru retetele bunicilor si speram sa venim în întampinarea tuturor celor care doresc sa guste acele feluri de mancare pe care stramosii nostri le pregateau acasa sau la camp, în functie de perioadele din an: post, sarbatori, primavara, toamna etc. Reteta fiecarei saptamani va putea fi testata, în cadrul localului nostru, la un pret promotional, accesibil tuturor buzunarelor.”, a declarat Nicoleta Dumitrescu, manager restaurantul Bucatarasul cel dibaci. “Ne-am propus, prin acest proiect de responsabilitate sociala, sa promovam bucataria romaneasca traditionala. Unele retete au diferite influente etnice, altele au denumiri sau ingrediente ciudate dar ele fac parte din traditia zonei din care provin. Este bine ca exista pensiuni care au pastrat aceste retete traditionale si înca le folosesc.”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications. Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 37 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce