Tarta, o mancare universala

Tarta, o mancare universala

Desi reteta originala se pare ca provine din Germania, in zilele noastre nu exista bucatarie in lume care sa nu prepare tarte dintre cele mai diverse.

Printre retele clasice ale bucatariei internationale gasim: Bakewell Tart (tarta cu unt si gem din Anglia), Butter tart (tarta cu unt, oua si zahar din Canada), Custard tart cu oua din Australia, Egg tart din China, Neenish tart cu smantana din Germania, Treacle tart - micul dejun englezesc, Linzer torte-cu nuci si alune din Austria si Ungaria sau Manchester tart cu cirese sau capsuni.

Insa tarta este atat de usor de preparat, arata minunat si este foarte gustoasa, incat toate popoarele lumii au preluat-o, schimbandu-i compozitia dupa traditiile si obiceiurile lor.

Astfel, acum putem gasi la unele restaurante tarte cu dovelac sau cartofi, cu spanac, cu morcovi, carne sau fructe de mare.

Tarta poate avea diefrite tipuri de aluat, de la cel foarte simplu de paine, pana la unul de cozonac sau de patiserie, in functie si de compozitia care va umple placinta.

In bucataria romaneasca se prepara din timpuri stravechi placintele cu fructe, legume sau carne, chiar daca nu le-am numit intotdeauna tarte. Si pe Culinar.ro vei gasi o multitudine de retete, care mai de care mai gustoase, de tarte pufoase si aromate cu umpluturi versatile.

Iata mai jos cateva retete de tarte:

Tarta cu ciocolata
Tarta cu ton si legume
Tarta cu ficat
Tarta cu branza si cirese
Tarta cu varza creata
Tarta cu carne, branza si cartofi
Tarta cu brocoli
Tarta de post cu ciuperci
Tarta tartin cu banane caramelizate
Tarta simpla cu pere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia