In unele parti ale Chinei se considera ca taiteii semnifica viata – cu cat sunt mai lungi, cu atat vei trai mai mult, iar daca ii tai iti scurtezi existenta. Asa ca data viitoare cand gatesti paste, ai mare grija la cum le pregatesti! Timp de secole intregi pescarii au fost convinsi ca bananele aduc ghinion. Se pare ca totul se trage de la un pescar care s-a simtit rau dupa ce a mancat o banana. Urmarea? A pus boala si captura slaba din ziua respectiva pe seama inofensivului fruct...Ai grija asadar cand te invita cineva la pescuit – chiar daca e doar o superstitie, nu se stie pe cine superi daca iti iei o banana ca gustare. Traditia usturoiului ne este extrem de cunoscuta, avand in vedere ca traim in patria celui mai celebru vampir...Se stie ca usturoiul ar trebui sa tina la distanta spiritele si vampirii. Totusi, mai bine ne bazam pe faptul ca usturoiul ne pazeste de gripa, ne ajuta sa respiram mai bine atunci cand suntem raciti si ofera o aroma delicioasa mancarurilor. Ai observat probabil ca la sfarsitul unei cununii se obisnuieste ca mirii sa fie ,,scaldati,, de o ploaie de orez. Se considera ca acesta aduce prosperitate si sanatate tinerilor insuratei. Ai varsat din greseala putina sare? Ei bine, superstitiosii spun ca te vei certa cu siguranta cu cineva, asa ca inlatura rapid ghinionul aruncand un pumn de sare peste umarul stang. Totusi, ai grija: daca esti in bucataria altcuiva si persoana respectiva te prinde aruncand pumni de sare peste umar, e posibil sa ai oricum parte de o cearta... Atunci cand iei masa cu cei dragi sau cu prietenii, se spune ca nu e bine sa le dai ardei iuti, ci fiecare trebuie sa ii serveasca singur. Daca ii dai cuiva un ardei usturat, se pare ca exista sanse ridicate sa va certati... O superstitie veche spune ca nu trebuie sa lasi intregi cojile de oua dupa ce mananci continutul. Motivul? Se pare ca vrajitoarele si-ar face barci din acestea si ar porni pe mare sa starneasca furtuni. Pe vremuri se considera ca aduce ghinion ca doua persoane sa isi toarne ceai din acelasi vas. De asemenea, se spunea ca daca ridici capacul ceainicului in timp ce acesta inca se prepara, urmeaza sa primesti o vizita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii