Acestor super-alimente le este facuta o reclama consistenta si uneori sunt prezentate ca fiind aproape magice. Dar oare chiar asa sta treaba? Nu cumva este doar un truc de marketing? In mod clar, nu exista o definitie stiintifica a "super-alimentelor”. Insa acest termen se aplica in mod constant unor alimente ca nucile, spanacul, iaurtul, carnea de curcan, etc. Pestele contine proteine si alti nutrienti. Fructele si legumele contin vitamine esentiale, minerale si fito-chimicale excelente pentru sanatate.
Etichetarea unor alimente ca "super-alimente” ne face sa credem ca acestea sunt mult mai bune decat altele. In general, fructele si legumele care sunt condiserate "super-fructe” si "super-legume” sunt mai bogate in antioxidanti si vitamina C- majoritatea au culoare inchisa, ceea ce este, de asemenea, un alt semn de "superioritate”. Stiinta spune ca, intr-adevar, antioxidantii sunt eficienti in combaterea radicalilor liberi -molecule periculoase care distrug celulele si contribuie la imbatranire, probleme cu inima, cancer; din acest motiv, fructele si legumele mai bogate in antioxidanti primesc de multe ori calificativul "super”.Insa antioxidantii sunt prezenti si in fructele si legumele colorate mai putin intens si, deci, neclasificate ca super-alimente. Nu este aceasta discriminare in functie de culoare? Partea pragmatica a acestor super-alimente a fost o crestere considerabila a vanzarilor in ultimii ani- vanzarea de afine, de exemplu, a crescut in Anglia cu 132 procente fata de 2005, la fel si vanzarile de somon si de spanac. Chiar daca, intr-adevar, anumite alimente contin o cantitate mai mare de nutrienti fata de altele, trebuie sa avem o dieta diversificata; nu poti sa te astepti sa ai o sanatate excelenta daca mananci numai afine, oricat de "super” ar fi ele. Dieta trebuie sa fie de tip "curcubeu”, sa contina legume si fructe variate, pentru ca niciun aliment nu este super de unul singur.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii