Stridiile au facut intotdeauna obiectul miturilor si a intrigii. Ravnite de unii datorita aromei lor delicate, oceanice, putin sarate si crocante. Respinse de altii din cauza consistentei lor gelatinoase si a culorii cenusii. Si bineinteles, cine poate contesta dubioasa si infama reputatie a bivalvei de afrodiziac.
Atunci cand sunt consumate crude, consumatorii pasionati desfac carcasele stridiilor, le stropesc cu putina zeama de lamaie, sos-cocktail si poate si putin sos mignonette (un sos frantuzesc clasic preparat din otet, patrunjel si piper boabe) si apoi le consuma continutul gelatinos direct din carcasa, care mai apoi aluneca usor pe gat si direct in abisul gastric. O scurta, dar obsesiva experienta pentru amatorii de astfel de delicatese.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii