Pentru ca in data de 10 mai Romania sarbatoreste ziua regalitatii ne-am gandit ca ar fi un moment prielnic sa ne delectam cu preparate culinare ... regale :). Nu uitati ca aveti la dispozitie cartea Principesei Margareta - Carte Regala de Bucate in care puteti descoperi retete si oameni frumosi. Printesa Diana Printesa prefera mancarurile simple, dar iubea varietatea. Printre preferatele ei se numarau cartofii copti, salata, homarul, pastravul, ficatul de vitel, pastele si pieptul de pui cu miere, ghimbir si sos de coriandru. Printul Charles A fost inca de mic pasionat de gatit, la zece ani pregatind acadele cu aroma de portocale si capsune. Ii plac ciocolata, ouale jumari si fructele de lychee. Henric al VIII-lea Se dadea in vant dupa anghinare, placinta cu fructe si delicatese precum carne de lebada si vanat. De asemenea, nu refuza niciodata o portie de biscuiti. Regina Victoria In timpul unei vizite pe Riviera Franceza, regina Victoria a mancat pentru prima data oua de strut, acestea devenindu-i principala placere culinara. In rest, mancarea nu o preocupa in mod deosebit. Isi incepea ziua cu un ou de gaina fiert, servit intr-un paharel de aur, cu o lingurita aurita. Sa nu uitam de celebru Victoria Sponge Cake. Elizabeth a I-a Prefera carnea de peste si de pasare, iar atunci cand venea vorba de bautura, dilua berea sau vinul cu apa. In fiecare seara obisnuia ca la ora 21, inainte de culcare, sa serveasca paine alba cu bere, ceea ce era destul de neobinsuit: majoritatea englezilor consumau paine de secara. Elizabeth a II-a Prefera mancarurile simple. Atunci cand era tanara obisnuia ca dimineata sa serveasca un mic-dejun tipic englezesc: oua ( le prefera pe cele cu coaja maronie, considerand ca au gust mai bun ), carnati, suc proaspat de portocale si ceai. In prezent, regina prefera sa isi inceapa ziua cu un ceai si paine prajita cu marmelada. In copilarie iubea bomboanele de ciocolata cu menta, dar de-a lungul vietii gusturile s-au orientat mai mult catre alimente sanatoase, regina devenind o mare consumatoare de struguri.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii