Rodia - mai mult decat un fruct

De-a lungul istoriei, sucul de rodii a avut o influenta deosebita in bucataria traditionala a unor tari din Orientul Mijlociu. Multe culturi l-au venerat drept un simbol al sanatatii, fertilitatii, renasterii si sperantei.

Simbolul acestui fruct il regasim si in mitologia greaca de unde aflam ca Demeter, zeita Pamantului si-a pierdut fiica Persephone in favoarea lui Hades, zeul Infernului din cauza unui bob de rodie acceptat.
In plus, multi considera ca fructul "Copacului Cunoasterii" mentionat in istoria biblica a creatiei, este de fapt o rodie si nu un mar desi nu exista dovezi constatatoare pentru nici una dintre cele doua afirmatii.

Timp de mai multe milenii, rodiile au fost intrebuintate si in diverse scopuri medicinale. Cercetarile stiintifice arata ca rodia este unul dintre cele mai eficiente antioxidante naturale, mai puternic chiar decat vinul rosu sau alte sucuri cercetate. De asemenea, sugereaza ca acest fruct poatea fi eficient in eliminarea unor virusi, combaterea cancerului si incetinirea procesului de imbatranire. Cazuri de aparitie a unor efecte secundare nu s-au semnalat. In plus, rodiile reduc procesul de oxidare a cholesterolului LDL ceea ce duce la prevenirea acumularii lui in artere si reduce riscul bolilor de inima. De asemenea, consumul de rodii stimuleaza activitatea enzimelor ce protejeaza impotriva deteriorarii celulelor.
Sucul de rodii mai este utilizat si ca antiseptic iar fructul in sine reprezinta o bogata sursa a acidului folic. Consumul unei rodii asigura unui adult 40% din necesarul zilnic de vitamina C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia