Retete culinare celebre din lumea intreaga

Retete culinare celebre din lumea intreaga

  Placinta suedeza Placinta e preparata din ceapa si hamsii, asezate intre felii de cartofi in mai multe straturi. Se coace pana devine aurie si se orneaza cu smantana proaspata.   Produsele de patiserie daneze In Danemarca ai toate sansele sa te simti bine si sa gusti ceva delicios: micile prajiturele traditionale din foietaj sunt foarte aromate si se servesc pe tot parcursul zilei. Danezii le mananca  in special in a doua parte a diminetii, alaturi de o cana cu cafea, si prefera sa le consume reci. Prajiturelele daneze au devenit celebre in intreaga lume.   Tocana irlandeza Este cel mai cunoscut fel de mancare irlandez si se pregateste din miel sau oaie. Carnea se fierbe intr-un vas cu apa, alaturi de cartofi, ceapa, morcovi, praz si orz. Inca din anii 1800, cartofii au reprezentat unul din alimentele de baza pentru locuitorii Irlandei.   Carnatii nemtesti Se spune ca Germania se poate lauda cu peste 1500 de tipuri diferite de carnati, fiecare regiune avand specialitatea sa. Carnatii se vand ca gustari pe strada, alaturi de paine si mustar.   Fondue elvetian Preparatul are la baza branza topita si este cunoscut in intreaga lume. Branza de mai multe tipuri se topeste intr-o oala, adaaugandu-se usturoi, piper, vin alb si lichior de cirese. Branza se mananca pe bucatele de paine, infipte in furculite sau scobitori.   Quiche frantuzesc Tarta quiche este umpluta cu oua bine batute, crema de branza, condimente si sunca tocata.   Cuscus tunisian Cuscusul este preparat din grau maruntit fin, care fierbe pana devine pufos. Se serveste cu legume sau carne de miel.   Paella spaniola E preparata din orez aromat cu sofron, usturoi si ierburi, in care se adauga fructe de mare, carne de pui sau sunca si legume. Originara din sud-vestul Spaniei, paella isi trage numele de la tigaia intinsa in care se gateste.   Paste bolognese italienesti Pastele bolognese provine din Bologna si contine paste, carne si sos de rosii. Fiecare regiune din Italia se poate lauda cu un tip de paste traditional.   Salata greceasca Se prepara cu rosii, castraveti, masline negre si cubulete de branza feta. Se asezoneaza cu ulei de masline si ierburi aromate. Salata greceasca se serveste alaturi de un pahar de vin grecesc.   Gulasul unguresc Este mancarea traditionala a Ungariei si reprezinta o tocana ce contine carne, ceapa si cartofi. De multe ori se serveste cu paine neagra, iar unii bucatari adauga in gulas taitei. Aroma delicioasa a gulasului unguresc este amplificata de paprika, smantana, ciuperci, varza sau mazare – in functie de preferintele celui ce gateste.   Jambalaya americana Se prepara din...resturi: orez, creveti, ardei grasi, condimente, dar si alte ingrediente care "pica" la indemana. Reteta de jambalaya provine din New Orleans si combina bucataria frantuzeasca si cea africana.   Tortillas mexicane Reprezinta una din mancarurile traditionale ale mexicanilor, chiar de dinainte de vremea aztecilor. Fabricate din porumb sau faina de grau, tortillas sunt un fel de clatite foarte subtiri. Se pot servi ca atare sau ca parte a altui preparat celebru mexican: taco – tortilla prajita si umpluta cu branza sau carne. Daca rulezi un taco si il acoperi cu sos picant, vei obtine enchilada – o alta mancare traditionala.   Humusul sirian Humusul se prepara din naut zdrobit, amestecat cu pasta de susan. Se adauga aroma folosind usturoi, sare si lamaie. Sirienii il consuma cu sare si masline.   Borsul rusesc Supa traditionala a rusilor, borsul rusesc se poate face dupa diferite retete. Cel mai celebru este cel ce contine sfecla. Este consumat rece vara si cald iarna. Uneori se adauga orz, carne si ciuperci.   Sushiul japonez Sushi este gustarea preferata a japonezilor si se prepara din felii subtiri de peste crud, creveti si legume murate, invelite in alge si asezate pe un pat de orez stropit cu otet.   Ce alte retete culinare internationale cunoscute va sunt pe plac?      

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Bucataras.RO

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!! Această lună e găzduită de...

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce