1. Torturile si prajiturile surpriza Acest tip de torturi sau prajituri par simple. Au un exterior de cele mai multe ori alb, simplu, imbracate in pasta de zahar sau martipan, dar pentru ca sunt prajituri surpriza, in momentul in care le tai parca te loveste o revelatie. In interior au culori vibrante, blaturi colorate "legate" de creme simple sau sofisticate, vanilate sau fructate. Un joc de culori si o incantare a gusturilor. Sugestia noastra: Prajitura Battenberg 2. Bezelele In curand le vei gasi in toate cofetariile si magazinele cu produse "home made". Asa ca ia initiativa si prepara-le in casa. Poti sa te joci cu aromele dupa bunul plac: de la sofran la capsuni, de la afine la sfecla. Bezelele sunt cu siguranta in topul deserturilor servite dupa cina in restaurante. Sugestia noastra: Bezele cu apa de trandafir
3. Prajiturile zebra Va aduceti aminte de prajiturile marmorate? In secolul 21 s-au transformat in prajituri zebra, adica dungile sunt uniforme si la distante egale. Secretul pentru a obtine aceste dungi perfecte sta in consisteta aluatului. Orice culori ai folosi pentru a colora prajitura, asigura-te ca cele in care folosesti colorant alimentar au aceeasi consistenta. Culorile si aromele pe care poti sa le folosesti sunt la discretia imaginatiei tale. Sugestia noastra: Chec zebra simplu si pufos 4. Eclerul Aceste minunate delicii dulci sunt prajiturile Parisului in acest moment si nu va trece mult timp pana cand vor ajunge si la noi ca fiind "la moda". Cu cat sunt mai colorate si mai vesele cu atat mai bine. Poti experimenta de la diferite umpluturi, cu fructe sau fara. Eclerurile pot fi decorate cu fondant cu glazura, stropite cu ciocolata de diferite culori sau lasate simple, pudrate cu zahar. Odata ce ai deprins arta eclerurilor, joaca-te cu umplutura si da-i arome de cafea, nuci, migdale sau alune de padure. Sugestia noastra: Mini eclere 5. Gogosi Preparate simple si la indemana, gogosile au venit in trenduri ca si preparate gourmet. In restaurante gustul gogosilor a fost extrapolat, vei gasi arome de ficat de pui sau sunca afumata. Daca alegi sa prepari gogosile in forma lor traditionala, rotunda, vei avea mana libera sa te joci cu umplutura: de la ciocolata la crema de vanilie si o multime de tipuri de gemuri sau dulceata. La fel de apreciate sunt gogosile grecesti, simple ca si aluat si forma dar imbracate intr-un sirop de miere si scortisoara ce le va scoate din anonimat. Sugestia noastra: Churros - gogosi mexicane inmuiate in ciocolata calda cremoasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitTartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!
Desert tarta cu cirese si pereReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii