Brânza Parmigiano Reggiano este Parmezanul autentic - o brânză matură, hrănitoare, cu o puternică aromă fructată şi o textură granulată. Ingredient esenţial în multe preparate cu specific italian, Parmigiano Reggiano este produs fără aditivi, după aceleaşi metode care erau folosite în urmă cu nouă secole. Parmigiano Reggiano îşi are originea în secolul al XII-lea, artizanii păstrând de atunci identitatea şi metoda naturală de producţie pentru această brânză iconică. Astăzi, există 380 de ferme de lactate care produc Parmigiano Reggiano cu aceeaşi dedicaţie. Ştampila PDO certifică numele Parmigiano Reggiano care poate fi aplicat doar pe brânzeturile produse în zonele de origine (provinciile din Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua, pe malul drept al râului Po şi Bologna, pe partea stângă a râului Reno). De asemenea, aceasta presupune că Parmigiano Reggiano trebuie produs utilizând metode specifice, urmărind un anumit set de reguli. Zona de producţie, hrana naturală, calitatea superioară a laptelui crud, fără aditivi şi procesul de maturare îndelungat fac ca Parmigiano Reggiano să fie unic. Timpul minim pentru maturarea Parmigiano Reggiano este de 12 luni, dar atunci când se apropie de 24 de luni, aroma sa devine inconfundabilă – intensă, complexă şi uşor sărată. Parmigiano Reggiano este un aliment complet, ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor. Avand aceste caracteristici si fiind foarte usor digerabil, parmigiano reggiano este un produs ideal pentru atleti si pentru copii. Parmigiano Reggiano este ideala pentu a fi servită ca aperitiv alături de alte brânzeturi, să fie răzuită deasupra pastelor şi utilizată pentru pregătirea unor preparate delicioase: Risotto cu Parmigiano Reggiano, ciuperci si dovleac Tagliatelle cu Parmigiano Reggiano Scoici cu Parmigiano Reggiano si sunca de Parma Pere cu Parmigiano Reggiano Pentru mai multe informaţii despre Parmigiano Reggiano vizitaţi:
www.parmigianoreggiano.com sau facebook.com/parmigianoreggiano
Noi recomandam Parmigiano Reggiano Zanetti. Aprobat de catre "Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano", avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti are un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi.
Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi in salate sau alaturi de legume proaspete. De asemenea este delicios servit alaturi de fructe precum mere, pere, struguri, kiwi, caise, prune, smochine, pepene galben, alune, migdale sau nuci. Poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii