Obiceiuri culinare ciudate din bucataria internationala

  Atunci cand mergi in Italia, nu cere sa ti se puna parmezan pe pizza. Italienii stiu exact ce branza se potriveste fiecarui fel de mancare, iar pizza originala este foarte simpla si are ingrediente bine stabilite. Daca esti in Coreea si primesti o bautura de la o persoana mai inaintata in varsta decat tine, intinde catre pahar ambele maini, cu palmele in sus. Cand mananci in Japonia si vrei sa faci o pauza, aseaza-ti betigasele in dreapta, paralel cu marginea mesei. Nu le lasa in pozitie verticala in orez – este un gest simbolic, folosit la inmormantari. Locuitorii din Chile considera ca este foarte nepoliticos sa mananci cu mana. In cazul in care calatoresti in Orientul Mijlociu, India sau anumite parti din Africa, incearca sa nu mananci cu mana stanga, pentru ca aceasta este considerata impura. Nu inmana acte decat cu mana dreapta, pentru ca principiul este acelasi ca la mancare. In sudul Chinei si in Hong Kong se crede ca aduce ghinion sa intorci in farfurie pestele pe partea cealalta, asa ca scoate oasele si mananca-l fara sa schimbi pozitia bucatii. In Georgia nu este politicos sa iti bei vinul incet. Paharul se bea pana la fund, mai ales atunci cand il inchini in sanatatea cuiva. Daca ti se ofera un pahar de votca atunci cand esti in Rusia, nu refuza – refuzul denota lipsa de respect fata de persoana care te-a tratat cu prietenie sau politete. De asemenea, nu amesteca votca cu alta bautura – adevaratii rusi o beau pura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia