Desi sunt cunoscuti ca niste adevarati gurmanzi, francezii nu obisnuiesc sa faca din micul dejun un ritual foarte complicat. Spre deosebire de englezi sau americani, care prefera sa aiba o masa de dimineata consistenta, locuitorii Frantei se bazeaza pe alimente usoare si nu isi incarca stomacul de la primele ore ale zilei. Mananca putin, dar cu stil Daca ai balcon sau terasa si daca vremea ti-o permite, este ideal sa iti incepi ziua printr-un mic dejun in aer liber. Francezii obisnuiesc sa consume ceva usor si sa bea o cafea, stand la una din multele lor terase si privind visatori trecatorii. Multi dintre ei nu sunt insotiti, ci prefera sa isi savureze singuri cafeaua, admirand peisajul. Profita si tu atunci cand poti de un mic dejun in aer liber, fie ca esti cu prietenii, fie ca mananci de unul singur. Aseaza pe masa o mica vaza cu flori – iti va inveseli si colora inceputul zilei. Alege produse usoare si sanatoase O masa de dimineata gustoasa nu inseamna neaparat o farfurie plina cu omleta, sunca si carnati. Francezii prefera sa isi inceapa ziua cu produse usoare de patiserie, fructe, iaurt, cafea si suc natural de portocale. Painea cu unt si gem este, de asemenea, o varianta hranitoare si sanatoasa. Ca produse de patiserie, poti opta pentru un croissant, o briosa, biscuiti sau paine prajita, preparata cu lapte si putin zahar. Bineinteles, cafeaua nu trebuie sa lipseasca – o poti servi simpla sau cu lapte, in functie de preferinte. Daca nu bei cafea, sucul natural de fructe este o alternativa perfecta. Probabil ai observat ca, asa cum iti spuneam, micul dejun frantuzesc este usor de pregatit si foarte placut de servit. Nu ne mai ramane decat sa iti uram bon appetit!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitTartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!
Desert tarta cu cirese si pereReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii