Desi sunt cunoscuti ca niste adevarati gurmanzi, francezii nu obisnuiesc sa faca din micul dejun un ritual foarte complicat. Spre deosebire de englezi sau americani, care prefera sa aiba o masa de dimineata consistenta, locuitorii Frantei se bazeaza pe alimente usoare si nu isi incarca stomacul de la primele ore ale zilei. Mananca putin, dar cu stil Daca ai balcon sau terasa si daca vremea ti-o permite, este ideal sa iti incepi ziua printr-un mic dejun in aer liber. Francezii obisnuiesc sa consume ceva usor si sa bea o cafea, stand la una din multele lor terase si privind visatori trecatorii. Multi dintre ei nu sunt insotiti, ci prefera sa isi savureze singuri cafeaua, admirand peisajul. Profita si tu atunci cand poti de un mic dejun in aer liber, fie ca esti cu prietenii, fie ca mananci de unul singur. Aseaza pe masa o mica vaza cu flori – iti va inveseli si colora inceputul zilei. Alege produse usoare si sanatoase O masa de dimineata gustoasa nu inseamna neaparat o farfurie plina cu omleta, sunca si carnati. Francezii prefera sa isi inceapa ziua cu produse usoare de patiserie, fructe, iaurt, cafea si suc natural de portocale. Painea cu unt si gem este, de asemenea, o varianta hranitoare si sanatoasa. Ca produse de patiserie, poti opta pentru un croissant, o briosa, biscuiti sau paine prajita, preparata cu lapte si putin zahar. Bineinteles, cafeaua nu trebuie sa lipseasca – o poti servi simpla sau cu lapte, in functie de preferinte. Daca nu bei cafea, sucul natural de fructe este o alternativa perfecta. Probabil ai observat ca, asa cum iti spuneam, micul dejun frantuzesc este usor de pregatit si foarte placut de servit. Nu ne mai ramane decat sa iti uram bon appetit!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii