Sa mananci in strada, direct de pe tarabele pestrite, poate fi o experienta mai revelatoare decat vizitarea vestigiilor istorice, or daca gusti dintr-un sandwich vietnamez cu gratare de porc si muraturi cuprinse intr-o bagheta franceza, vei gusta traditia asiatica atinsa de colonialismul european. Daca mergi in India, abundenta de gustari de strada vegetariene, cu dressinguri cu efect inconfundabil iti va vorbi cate ceva ceva despre felul indian de a fi; despre diversitate, traditie si credinte. Daca mergi in India, abundenta de gustari de strada vegetariene, cu dressinguri cu efect inconfundabil iti va vorbi cate ceva ceva despre felul indian de a fi; despre diversitate, traditie si credinte. Geniul mancarii de strada europene, e sustinut de o lunga si stufoasa istorie a fabricarii mezelurilor. Un currywurst nemtesc servit cu un sos de rosii simplu, impresioneaza prin calitatea carnatului fript, la fel ca si ungarul kabanoss sau austriacul alpen wurst. In tarile de sus, Danemarca si Suedia, ideea hot dogului americanesc a atins culmile perfectiunii. Se zice ca hot dogul danez ar fi cel mai apreciat din Europa, fiind recunoscut dupa abundenta de ceapa calita si ceapa proaspata, muraturi si dressing remoulade, plus un carnat mai lung, care depasteste lungimea chiflei. Suedezii in schimb, exceleaza in umplutura care insoteste carnatul in chifla – orice e admis, de la piure de cartofi la piure de creveti. Mexicanii ne servesc cu mancaruri picante si foarte variate. Strazile din Mexic au o oferta foarte colorata, incepand cu porumbul fript pe gratar, si uns cu alifii culinare dintre cele mai neasteptate, si sfarsind cu gama interminabila de tacos si churros.
Pentru ca mancarea de strada este la indemana unui orasean ocupat, e relativ ieftina, foarte gustoasa si cu valoare culturala de netagaduit – spre deosebire de mancarurile oferite de lanturile fast food, aceasta se bucura de o popularitate insurmontabila. Pe de alta parte, mancarea de strada a lumii, ne poate servi drept inspiratie pentru feluri simple si accesibile pe care le putem pregati la noi acasa. Putem incerca un vadai indian (placinte prajite de linte) sau un nasi lemak (orez cu oua si sos sambal) malayesian.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii