Inghetata este unul din deserturile preferate ale majoritatii oamenilor; in diverse forme si cu o multime de arome, inghetata si-a castigat fani devotati in toate categoriile de varsta.
La fel de cunoscut este faptul ca inghetata, consumata in exces, se poate transforma in kilograme nedorite sau in diverse tulburari digestive. Consumata cu masura, in timpul zilelor calde de vara sau, de ce nu, in orice anotimp, ea reprezinta un deliciu disponibil intr-o oferta deosebit de bogata.
Inghetata contine destul de mult zahar, iar consumul excesiv favorizeaza aparitia cariilor dentare; de asemenea, in compozitia ei mai intra diferiti `stabilizatori`, gelatina, coloranti si arome, substante indispensabile pentru o inghetata desavarsita. Specialistii sunt de parere ca inghetata are si partile ei bune: datorita continutului de ou si lapte, smantana sau iaurt, inghetata reprezinta o sursa de calciu deloc de neglijat. In medie insa, o cupa de inghetata contine si aproximativ 20 de grame de grasimi!
Inghetata de iaurt cu fructe
Ingrediente: un pahar de iaurt, fructe la alegere, 100 ml frisca, doua linguri de miere, o lingurita de zeama de lamaie.
Se pun toate fructele intr-un vas de plastic si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga iaurtul, mierea, zeama de lamaie si se amesteca in continuare. Frisca se adauga la sfarsit. Se tine la congelator doua-trei ore. 100 de grame contin aproximativ 200 de calorii.
Inghetata de banane
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se amesteca 150 g felii de banana deshidratata, tocate, si 100 g alune rumenite si tocate. Se toarna deasupra, in spirala, 3 linguri sirop de caramel, pentru a obtine aspectul marmorat. Se da la congelator si se lasa aproximativ o ora.
Inghetata cu nuca de cocos
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se pun la inmuiat 150 g stafide, in 3 linguri de rom timp de o ora. Se taie bucati un baton de nuca de cocos invelit in ciocolata si se amesteca bucatile in inghetata, impreuna cu stafidele si romul. Se da la congelator pentru a se intari.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii