Inghetata este unul din deserturile preferate ale majoritatii oamenilor; in diverse forme si cu o multime de arome, inghetata si-a castigat fani devotati in toate categoriile de varsta.
La fel de cunoscut este faptul ca inghetata, consumata in exces, se poate transforma in kilograme nedorite sau in diverse tulburari digestive. Consumata cu masura, in timpul zilelor calde de vara sau, de ce nu, in orice anotimp, ea reprezinta un deliciu disponibil intr-o oferta deosebit de bogata.
Inghetata contine destul de mult zahar, iar consumul excesiv favorizeaza aparitia cariilor dentare; de asemenea, in compozitia ei mai intra diferiti `stabilizatori`, gelatina, coloranti si arome, substante indispensabile pentru o inghetata desavarsita. Specialistii sunt de parere ca inghetata are si partile ei bune: datorita continutului de ou si lapte, smantana sau iaurt, inghetata reprezinta o sursa de calciu deloc de neglijat. In medie insa, o cupa de inghetata contine si aproximativ 20 de grame de grasimi!
Inghetata de iaurt cu fructe
Ingrediente: un pahar de iaurt, fructe la alegere, 100 ml frisca, doua linguri de miere, o lingurita de zeama de lamaie.
Se pun toate fructele intr-un vas de plastic si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga iaurtul, mierea, zeama de lamaie si se amesteca in continuare. Frisca se adauga la sfarsit. Se tine la congelator doua-trei ore. 100 de grame contin aproximativ 200 de calorii.
Inghetata de banane
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se amesteca 150 g felii de banana deshidratata, tocate, si 100 g alune rumenite si tocate. Se toarna deasupra, in spirala, 3 linguri sirop de caramel, pentru a obtine aspectul marmorat. Se da la congelator si se lasa aproximativ o ora.
Inghetata cu nuca de cocos
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se pun la inmuiat 150 g stafide, in 3 linguri de rom timp de o ora. Se taie bucati un baton de nuca de cocos invelit in ciocolata si se amesteca bucatile in inghetata, impreuna cu stafidele si romul. Se da la congelator pentru a se intari.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii