Pentru noi toţi, toamna reprezintă un moment al bilanţurilor, însă obiceiurile de toamnă sunt pentru cei de la sate clipe de împlinire, păstrate cu sfinţenie pe multe dintre meleagurile României. În cadrul evenimentului, Ion Blăjan, şeful secţiei Colecţii de la Muzeul Ţăranului Român va vorbi despre influenţe culinare, meşteşuguri, obiceiuri şi tradiţii româneşti din Ardeal şi Bucovina, până în Muntenia şi Dobrogea. Meniul serii realizat de Executive Chef Dumitru Bucşa, de la Pullman Hotel, va conţine preparate variate din gastronomia românească. Somelierul Bogdan Dumitrescu va fi la dispoziţia participanţilor, cu detalii despre vinurile autohtone de la Jidvei, care vor însoţi festinul toamnei. De asemenea v-am pregătit, printre altele, şi o demonstraţie de olărit veritabilă. Vă invităm să redescoperiţi tradiţiile şi bucatele tradiţionale româneşti în seara zilei de 31 octombrie, începând cu ora 20.00.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciProvocarea Weekend cu spor,inițiată de Stefania Anastasiu continuăăă!!! Această lună e găzduită de...
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantanaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii