Iata mai jos cele mai cunoscute mezeluri:
1. Chorizo - sunt carnatii spanioli clasici facuti din carne de porc, usturoi, piper negru, paprika afumata. Au o savoare puternica si o textura ferma. Sunt buni si cruzi, insa indicat este sa ii mananci gatiti. Se consuma pe paine prajita, ca tapas, se adauga la omlete, supe sau paste.
2. Pancetta - este versiunea italiana a baconului si se face din burta de porc. Este uscata, sarata si foarte aromata cu nucsoara, piper si chimen. Se toaca si se adauga la sosurile pentru paste sau in supe.
3. Prosciutto este similar cu pancetta, dar contine mai putina grasime pentru ca este facut din picior de porc. Dupa ce este sarat, prosciutto se lasa la rece timp de minim 18 luni (pana la 3 ani). In Italia se consuma crud, dar si la pizza, cu pepene galben, grisine sau ca si gustare.
4. Sunca - este facuta din carne de porc, cu adaos de sare si afumata. Uneori se trateaza cu sare si zahar inainte de a fi gatita. Se foloseste la sandvisuri, pizza, quiche sau paste.
5. Pepperoni - este toppingul favorit pentru pizza si este un carnat picant din carne de porc sau vita cu piper si condimente. Se serveste in general cu pizza, dar si ca tapas sau alaturi de cartofi prajiti.
6. Mortadella - este cel mai mare carnat si este un fel de salam gatit. Se face dintr-un amestec de carne de porc, grasime si uneori ardei, masline sau fistic. Se taie felii subtiri si se serveste ca aperitiv, pe paine prajita.
7. Rulori de pui - sunt facute dintr-un amestec de carne de pui si condimente, presate si apoi gatite. Se servesc ca sandvisuri, in salate sau la pizza.
8. Salami - este un fel de carnat din porc, vita sau vitel, asezonat cu usturoi, ierburi aromatice si condimente. Poate fi foarte sarat, uscat, picant sau afumat. Se adauga la pizza, in sandvisuri, la paste, etc.
9. Piept de pui presat - sunt bucati de piept de pui presate si gatite si pot fi folosite la sandvisuri, salate sau paste.
10. Pastrama de vita - carnea de vita se asezoneaza cu piper si condimente, este afumata si este populara in New York. Se pot face sandvisuri delicioase, dar si salate sau pizza.
11. Piept de curcan - este piept de curcan prajit la cuptor si fara grasime. Este cel mai sanatos si mai potrivit pentru copii, dar si pentru cei care sunt la dieta.
12. Vita prajita - carnea de vita se prajeste intr-un cuptor si se taie bucati mici. Se serveste la pizza, sosuri, sandivisuri.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii