Gateste ca in Brazilia...

Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador; este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o bucatarie variata si apetisanta.

Aproximativ 1 milion de amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni, sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii 1930.

Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.

Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:

Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.

Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe, cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.

Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa consuma cu mare placere si alte varietati de peste.

Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi pregatiti.

Orezul in stil brazilian
Este folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una de cealalta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia