Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador; este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o bucatarie variata si apetisanta.
Aproximativ 1 milion de amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni, sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii 1930.
Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.
Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:
Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.
Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe, cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.
Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa consuma cu mare placere si alte varietati de peste.
Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi pregatiti.
Orezul in stil brazilian
Este folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una de cealalta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii