Orasul Dubai are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici.
Emiratul imbratiseaza o mare varietate de imagini intr-un teritoriu foarte mic. Intr-o singura zi turistul poate experimenta totul, de la muntii aspri si dunele arzatoare pana la plajele nisipoase si parcurile verzi, de la satucurile prafuite pana la cartierele rezidentiale luxoase si de la casele antice cu turnuri de vant pana la mall-urile ultra-moderne.
Pentru a cunoaste acest superb oras o plimbare prin zona Jumeirah, e inceputul cel mai bun. Acolo se afla un parc si o plaja superba si de asemena cele mai luxoase si frumoase hoteluri din Dubai, printre care si celebrul Burj al Arab, singurul hotel cu 7 stele din lume, simbolul Dubaiului. Tot acolo gasim si superba moschee -Moscheea Jumeirah, una dintre cele mai mari din Dubai, care este un important simbol al orasului.
Construita in traditia medievala Fatimid, aceasta este un tribut adus arhitecturii islamice.
Dubai Museum in Al Fahidi Fort a fost construita in 1799 ca fortareata de aparare impotriva invadatorilor. Cladirea a fost transformata in muzeu in 1993 si da ocazia vizitatorilor de a observa case traditionale, moschee. Una din expozitii prezinta exponate datand din mileniul 3I.Hr., descoperite de arheologi in morminte vechi. Galeria Godolphin localizata la hipodromul Nad Al Sheba, prezinta istoria curselor celor mai buni cai pur-sange arab din lume. Aici se afla toate trofeele castigate de acestia, fotografii, marturii ale curselor.
Pentru shopping, avem celebrele bazare: Gold Souq, piata cu aur si in apropiere gasim pietele de textile, mirodenii, pesti si fructe. Iar pentru cei care sunt fani ai shopping-ului avem Deira City Centre, Burjuman si puteti sa continuati cu Emirates mall.
Dupa atatea cumparaturi, trebuie sa mai si mancam. In Dubai le gasim pe toate. Gastronomia locala este puternic influentata de bucataria libaneza, egipteana si indiana.
Incercati delicii arabe precum: baba ghanoush (din vinete coapte cu tahina, ulei de masline, suc de lamaie si usturoi), baklawa (desert tipic arab, sunt placinte triunghiulare umplute cu nuca, miere de albine si sirop de lamaie), burghul (grau fiert si uscat folosit in salate si in feluri de mancare cu carne), ceai arab chai (ceai negru cu mult zahar si frunze de menta), falafel (mici chiftelute picante de soia), fatayer (mici placinte umplute cu spanac, carne sau branza), fattoush (salata araba din crutoane, salata verde, castravete, rosii si menta), foul (o mixura de boabe de fasole cu lamaie, ulei de masline si chimen), gahwa (cafea), halwa (desert), hammour (specialitate cu peste), hommus (soia, tahina, lamaie si usturoi), kebab, shawerma (din pui, vita sau miel), koshari (paste, orez si linte cu ceapa, chili si rosii), kofta (carne condimentata fripta), mezze (o bautura racoritoare), tabbouleh (salata din burghul, rosii, menta si patrunjel), umm ali (versiune araba pt. clasica "paine cu unt”, facuta din nuca de cocos, stafide, miere de albine si uneori nuci, care se serveste cu lapte fierbinte).
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii