Iata care sunt regulile acestei diete:
1. Mancare delicioasa, dar cu putine calorii, aranjata in castronele si farfurioare cat mai mici. A manca este o arta, deci savureaza-ti portia, mananca incet si acorda atentie fiecarui fel in parte. Prajelile si dulciurile sunt inlocuite cu fructe, legume, peste si orez. Japonezii gatesc intotdeauna fara uleiuri si sosuri grele, cat mai natural.
2. Alimentele cu multe calorii sunt servite in castroane foarte mici, din care trebuie sa iei doar o inghititura, de pofta. Astfel vei manca mai putin si vei slabi.
3. Orezul - este alimentul de baza, pe care japonezii il servesc la aproape orice masa, inclusiv la micul dejun. Este satios, nu te vei simti infometat si are destul de putine calorii. Invata sa prepari orezul in stil japonez, fara adaos de ulei sau unt, ci doar fiert in apa cu putina sare si condimente.
4. Legumele stau la baza dietei japoneze. Ele sunt gatite la aburi, fierte, pe gratar su cu diferite sosuri condimentate. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichi, ciuperci, napi - sunt doar cateva dintre legumele pe care japonezii le gatesc pentru mesele lor.
5. La fiecare masa se servesc 5 portii de mancare, din care doar trebuie sa gusti si nu sa te saturi! Mananca mai putin si mai colorat!
6. Japonezii consuma foarte mult peste si foarte putina carne rosie. Ei prefera somonul si tonul, insa au cateva feluri delicioase si cu macrou, sardine sau hering. Nu uita ca pestele mentine sanatatea inimii!
7. Japonezii servesc la masa pana la 4 feluri de mancare cu soia. Ea poate inlocui cu succes carnea din alimentatie si este o buna sursa de proteine.
8. La desert, japonezii servesc fructe aranjate cu maiestrie pe un platou. Rar gusta din inghetata si prajiturile occidentale, iar acest lucru se vede.
9. Incheie masa cu un ceai verde japonez, care va reduce absorbtia de grasimi si iti va da energie.
10. Nu trebuie sa faci schimbari drastice in regimul tau pentru a urma aceste principii sanatoase de viata. Redu consumul de carne si ulei si mananca portii mici de legume, orez si peste. Orezul este indicat sa fie brun si gatit cat mai natural!
Succes!
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii