Iata care sunt regulile acestei diete:
1. Mancare delicioasa, dar cu putine calorii, aranjata in castronele si farfurioare cat mai mici. A manca este o arta, deci savureaza-ti portia, mananca incet si acorda atentie fiecarui fel in parte. Prajelile si dulciurile sunt inlocuite cu fructe, legume, peste si orez. Japonezii gatesc intotdeauna fara uleiuri si sosuri grele, cat mai natural.
2. Alimentele cu multe calorii sunt servite in castroane foarte mici, din care trebuie sa iei doar o inghititura, de pofta. Astfel vei manca mai putin si vei slabi.
3. Orezul - este alimentul de baza, pe care japonezii il servesc la aproape orice masa, inclusiv la micul dejun. Este satios, nu te vei simti infometat si are destul de putine calorii. Invata sa prepari orezul in stil japonez, fara adaos de ulei sau unt, ci doar fiert in apa cu putina sare si condimente.
4. Legumele stau la baza dietei japoneze. Ele sunt gatite la aburi, fierte, pe gratar su cu diferite sosuri condimentate. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichi, ciuperci, napi - sunt doar cateva dintre legumele pe care japonezii le gatesc pentru mesele lor.
5. La fiecare masa se servesc 5 portii de mancare, din care doar trebuie sa gusti si nu sa te saturi! Mananca mai putin si mai colorat!
6. Japonezii consuma foarte mult peste si foarte putina carne rosie. Ei prefera somonul si tonul, insa au cateva feluri delicioase si cu macrou, sardine sau hering. Nu uita ca pestele mentine sanatatea inimii!
7. Japonezii servesc la masa pana la 4 feluri de mancare cu soia. Ea poate inlocui cu succes carnea din alimentatie si este o buna sursa de proteine.
8. La desert, japonezii servesc fructe aranjate cu maiestrie pe un platou. Rar gusta din inghetata si prajiturile occidentale, iar acest lucru se vede.
9. Incheie masa cu un ceai verde japonez, care va reduce absorbtia de grasimi si iti va da energie.
10. Nu trebuie sa faci schimbari drastice in regimul tau pentru a urma aceste principii sanatoase de viata. Redu consumul de carne si ulei si mananca portii mici de legume, orez si peste. Orezul este indicat sa fie brun si gatit cat mai natural!
Succes!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii