Dieta francezilor - un stil de viata!

Francezii au principii sanatoase de viata, ei se bucura de fiecare portie si sunt adevarati gurmanzi. Insa acest lucru nu inseamna ca mananca mai mult de 1-2 inghitituri din alimentul preferat, ci doar atat cat sa-si satisfaca pofta.
La restaurantele frantuzesti se servesc portii mici si foarte consistente, care iti vor tine mult timp de foame, astfel incat nu vei avea nevoie de gustari intre mese. Francezii rar mananaca 3 mese pe zi si nu rontaie bomboane, chips-uri sau popcorn ca americanii.
Iata un meniu frantuzesc pe care sa-l adopti pentru a-ti mentine greutatea!
Mic dejun: un mini croissant cu miere, un iaurt, un espresso, 1-2 fructe proaspete
Pranz:
- salata de ton cu paine proaspata - vinete si dovlecei la cuptor - vita la gratar cu salata de legume si mirodenii: rozmarin, busuioc, dafin, cimbru si levantica - un pahar de vin rosu - desert - un fruct sau o cafea
Cina:
- Brie si Camembert sunt cele mai cunoscute soiuri de branza frantuzeasca - struguri, nuci, stafide - un pahar de vin alb
Exemple de feluri de mancare frantuzesti:
Coq au vin - carne de cocos fiarta in vin, alaturi de ciuperci si usturoi.
Foie gras - ficat de gasca sau rata, servita alturi de ciuperci si un pahar de coniac
Cassoulet - carne de porc sau de rata cu fasole si sos de rosii, fierte la foc mic
Bouillabaisse - mancare din peste cu ierburi si usturoi Chocolate Mousse - crema spumoasa din ciocolata amaruie, oua, iaurt degresat si zahar brun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia