Britanicii sunt celebri pentru pasiunea lor pentru ceai si ritualurile culinare create in jurul lui. Va propunem un rasfat pentru ora ceaiului. Ceaiul preferat al Angliei, Earl Grey intr-un cocktail aromat pentru zilele racoroase care urmeaza alaturi de o prajitura consistenta si savuroasa. London Fog este o bautura moderna facuta pe baza clasicului ceai englezesc Earl Grey - ceai negru aromat cu bergamota, un fruct citric cu parfum si aroma asemanatoare portocalei. Siropul de vanilie accentuaeaza aceasta aroma. Pentru o portie aveti nevoie de: 250 de ml de ceai Earl Grey – se prepara prin infuzarea a 2 lingurite de ceai Earl Grey 4 min in apa la 100gr C., 100ml lapte, 3 linguri sirop de vanilie, Turnati siropul de vanilie in ceai apoi adaugati laptele fierbinte. Serviti imediat. Brownies cu fulgi de ovaz si curmale Aceste prajituri sunt ideale pentru brunch-uri sau pentru a fi servite la ceai. Secretul consistentei lor este sa nu le coaceti foarte mult pentru a Ingrediente: 150gr ciocolata neagra de menaj, 50gr unt, 75gr fulgi de ovaz, 25gr grau germinat uscat, 25gr lapte praf, ½ lingurita praf de copt, ½ lingurita sare, 50gr nuci maruntite, 50gr curmale maruntite, 50gr melasa, 1lingurita esenta de vanilie, 2 oua battue. Preparare: Intr-un vas rezistent la temperatura puneti ciocolata rupta bucatele si untul pe care le topiti fie la cuptorul cu microunde timp de 2 minute la putere maxima sau in bain marie. Raciti ciocolata amestecand ocazional. Pregatiti o tava patrata cu latura de 20cm; ungeti cu unt si puneti hartie de copt. Porniti cuptorul la 180grC. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas dupa care incorporati ciocolata topita, vanilia si ouale. Turnati amestecul in tava, nivelati si dati la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand s-a intarit pe margini dar este inca moale la mijloc. Lasati sa se raceasca in tava. Cand s-au mai intarit, rasturnati tava invers si taiati in 16 bucati.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitTartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!
Desert tarta cu cirese si pereReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii