Doar 3 colegi au ramas mai departe in lumea gastronomica, Robert fiind unul dintre ei. Este oradean si traieste in Oradea, ii place foarte mult bucataria italiana dar si cea franceza, dar din punct se vedere tehnic se simte in elementul lui si atunci cand vine vorba de bucataria mediteraneana si cea ungureasca. Inainte sa ajunga bucatar sef la AMBASADOR Oradea, Robert si-a construit cariera culinara petrecand 6 ani si jumatate la restaurant CAPITOLIUM, 2 ani si jumatate la hotel MAXIM**** si 2 ani si sapte luni la restaurantul GRAF. Sa-l cunoastem mai bine! 1. Ati inceput sa gatiti la 19 ani, dar care a fost acel moment "magic" in care ati simtit ca acesta este lucrul pe care doriti sa-l practicati ca si meserie? Primul an de activitate la scoala profesionala la "Colegiul Technic Mihai Viteazu" nu a fost foarte satisfacator pentru mine. De asemenea nici practica facuta la restaurant nu era cea mai stralucita pentru ca fiind incepator curatam foarte multe legume si eram implicat mai mult la pregatirea materiei prime. In anul trei am schimbat restaurantul si am mers la un restaurant cu specific italian. Acolo a fost momentul cel magic cand m-am hotarat sa practic aceasta meserie frumoasa si extraordinara. 2. Va mai aduceti aminte care este primul fel de mancare pregatit? Primul fel de mancare pe care l-am pregatit era placinta de cartofi cu sos de smantana si telemea razuita. 3. Care este cea mai mare provocare atunci cand intrati in bucatarie? Care este preparatul culinar care v-a "incurcat" cel mai tare? Dar cel care va reprezinta si pe care l-ati gati oricand? Cea mai mare provocare cand intru in bucatarie este sa tin toata echipa sub control, sa ii impac pe fiecare in parte ca sa nu apara discutii intre noi (sa evitam stresul si certurile in bucatarie.) Preparatul culinar care m-a incurcat cel mai mult a fost muschi de vita cu sos de ciuperci mixte si cartofi cu parfum de usturoi. Totodata acest preparat este cel pe care acum l-as pregati oricand si oriunde as fi. 4. In general bucatarii se plang de bariera "gratar cu cartofi prajiti". Ce ati observat in experienta dumneavoastra de pana acum, lucrurile sunt in schimbare? Incepe cultura gastronomica sa fie apreciata si descoperita? Probabil pentru ca am lucrat mai mult pe specific unguresc si italian si m-am indragostit de gastronomia acestor tari. Int-radevar in tara noastra oamenilor in general nu le place sa serveasca mancaruri speciale sau delicatesse, ci le place sa serveasca portii mari si simplu de preparat. Dar dupa experienta mea lumea incepe sa fie receptiva spre preparate noi si preparate speciale. 5. In prezent sunteti bucatar sef al celei mai impunatoare sali de nunti din partea de vest a tarii, Ambasador Oradea. Cum credeti ca trebuie alcatuit un meniu de nunta? Care sunt lucrurile pe care le luati in considerare? In general un meniu de nunta este alcatuit de viitorii miri, noi venim cu propunerile noastre pentru gustare, supa sau ciorba, fel de baza si clasicele sarmale care sunt preparatul nelipsit dintr-un meniu de nunta. 6. Platoul cu aperitive este cel care lasa prima impresie despre meniul unei nunti, dar si cel care este cel mai des lasat pe dinafara de bucatari, regasind pe el gustari "la sigur" ca si dobosul cu cascaval si sunca, rosiile umplute cu branza sau salata de vinete si o varietate de mezeluri si pane-uri. Optati pentru o varianta clasica sau una indrazneata in care sa prezentati gusturi si combinatii noi? De ce? In legatura cu meniul de nunta, de obicei mirii opteaza pentru un meniu clasic deoarece intre invitati sunt si varstnici care probabil nu ar aprecia preparate mai speciale. Insa sunt si perechi care opteaza pentru un meniu mixt, clasic si sofisticat in acelasi timp. Rar intalnim perechi care opteaza doar pentru meniu sofisticat! 7. O locatie de top are nevoie si de un meniu pe masura. Care ar fi preparatele care evidentiaza Ambasador Oradea? Intr-un meniu de nunta la gustare ar trebui sa fie carne de pui, carne de porc, un fel de peste, legume cu diferite creme, un preparat pe baza de ou si un preparat din branzeturi. La urmatorul fel se serveste supa sau ciorba, dar se poate inlocui cu o gustare calda care de obicei este un preparat din peste pentru ca este un fel de mancare mai usoara care inlocuieste supa. La felul de baza mirii opteaza pentru doua feluri de carne (pui si porc) si doua feluri de garnituri (cartofi si orez). Ultimul fel este intodeauna reprezentat de sarmale, servite intr-un mod special cu mamaliguta, afumatura, smantana si ardei iute. Multumim!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii