Comoditate culinara

Comoditate culinara

Denumirea provine din latinescul “picea”, ce inseamna coacerea painii la cuptor. Pizza a devenit celebra pe la sfarsitul anilor 1800, cand un brutar Italian (Raffaele Esposito), din dorinta de a impresiona prin originalitate si patriotismul sau, a pregatit in cinstea vizitei regelui Italiei, Umberto, si a sotiei sale Margherita, un blat de paine acoperit de ingrediente in culorile steagului italiei: rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Regina a fost atat de placut impresionata, incat acest model de pizza a purtat de atunci numele ei, fiind cunoscuta drept pizza margherita. De-a lungul timpului, reteta originala a capatat diverse imbunatatiri si modificari, adaugandu-se o multitudine de ingrediente, si creandu-se noi si noi combinatii. Pe langa zecile de pizzerii care fac livrari la domiciliu chiar si la ora 3 dimineata, romanii sunt obisnuiti sa gateasca pizza si in casa. Eu nu am dat inca lovitura pe Partypoker inca imi dezvolt calitatile de jucator profesionist, drept urmare nu imi permit ca mereu cand mi se face pofta de pizza sa pun mana pe telefon, pentru ca in 15 minute sa ma trezesc cu ea pe masa, dar si cu portofelul mai usor. Am intotdeauna disponibila varianta in care adun ce ingrediente mai gasesc in frigider, si in trei sferturi de ora ma pot bucura de o tava intreaga cu acest delicios fel de mancare. Cel mai important mi se pare ca aluatul sa iasa bine, nici prea crocant, dar nici foarte pufos, cat sa nu mai simti savoarea ingredientelor. Eu va recomand o reteta extrem de simpla si cu ingrediente putine, cu care veti face un aluat perfect pentru retetele voastre de pizza. Va trebuie doar un cubulet de drojdie, 1 lingurita de sare, una de zahar, o cana de apa calduta, 3 linguri de ulei si faina. Se presara sarea si zaharul peste cubuletul de drojdie, se toarna apa calduta peste drojdia dizolvata si cele 3 linguri de ulei, dupa care se adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul framantat de maini. Dupa ce il lasi la crescut, il poti intinde pe tava si adauga ingredientele preferate. Pentru un plus de savoare poti prepara separat si un sos din rosii proaspete si cateva condimente aromate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce