Colombo, un mix caraibian

Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale supele de miel sau curry de capra.

Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.

Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.

Iata de ce ai nevoie:

- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi

Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:

Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.

Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.

Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.

Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:

Legume la gratar marinate

Gratar de porc cu vinete coapte

Muschi de vaca la gratar

Costite la gratar in sos

Cotlete de berbec la gratar

Brinza la gratar

Curcan umplut

Cartofi si legume gratinate

Friptura de miel impanat

Piept de pui cu bambus si mango

Lamb Curry, Jamaican Style

Muguri de soia cu curry

Curry cu carne de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia