Vita este mancarea specifica la cina, pranz sau chiar mic dejun in Argentina, aceasta fiind tara cu cel mai mare consum de carne de vita pe cap de locuitor.
Mai jos vei gasi cateva mancaruri traditionale, pe langa painea dulce din Andes sau inghetata de la miezul noptii din Buenos Aires.
Asado Criolla
Nu lua micul dejun, pranzul si cina timp de o saptamana inainte de a gusta primul tau asado (carne la gratar). Experienta va fi desavarsita si este singura metoda prin care vei avea "loc" pentru rasfatul cu proteine. Dupa o lunga calatorie, te poti opri sa savurezi un excelent asado.
Un bucatar bun va pregati pranzul incepand cu ora 10 dimineata cand aprinde focul. Primele pe foc vor fi carnatii chorizo, morcilla (carnati in sange), mollejas (paine dulce), chinchulines (intestine de vaca). Nu te-ai saturat? Festinul de abia acum incepe: coastele si fripturile (miel si vita) se pun pe gratar! Aceste carnuri se servesc cu un sos traditional, chimichurri sauce, iute si salate din legume proaspete, organice. Masa se termina cu o ciocolata specifica regiunii, Bariloche, si un pui de somn in aerul "parfumat" de fumul gratarului.
Dulce de Leche
Acesta este desertul traditional si-l veti gasi la micul dejun, un fel de caramel cu lapte intins pe paine prajita, intre blaturile de prajituri sau in produsele de patiserie.
Insa acest caramel se simte cel mai bine in helado, o inghetata specifica argentiniana, care contine mult mai putine calorii decat cea americana sau italiana. Deci, putem cere portie dubla!
Empañadas
Coltunasii argentinieni... hmm, cine nu a gustat are doar de pierdut! Se fac intr-o varietate atat de mare, incat nu stii de care sa alegi: fierti sau prajiti, umpluti cu branza, carne, sunca, pui, legume, fructe sau masline, oua sau ierburi aromatice.
In Argentina acestia se servesc ca si tapas in Spania, la diverse evenimente, la degustari de vinuri sau la o bere rece. Cei mai "doriti" empanadas sunt cei cu vita, chimen, paprika, ardei rosu, masline si ou fiert tare, serviti alaturi de o sticla de vin rosu argentinian.
Pastele
Desi nu este primul fel de mancare ce iti vine in minte cand te gandesti la Buenos Aires, datorita emigrantilor italieni, aici vei gasi numeroase trattoria ce servesc cele mai gustoase paste din lume. Specialitatile sunt ravioli cu verdeturi sau tagliatelle cu adaos de carne. Alte articole inrudite Bucataria argentiniana
Roscove
Ia-ti energia dintr-un pomelo
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii