Ce nu stiai despre lapte

Primii consumatori de lapte Se pare ca bautul laptelui a devenit un obicei inca de acum 10.000 de ani, cand primele animale au fost domesticite in diferite zone ale lumii. Teritoriile pe care s-a baut pentru prima data lapte sunt cele ocupate in prezent de Afganistan si Iran.   Cel mai hranitor lapte Laptele matern e nepretuit pentru bebelusi, ajutandu-i sa obtina toate substantele nutritive necesare dezvoltarii, pana cand pot trece la alte alimente. Din pacate, multe femei nu reusesc sa isi alapteze copiii decat pentru un timp scurt, ramanand destul de rapid fara lapte. Solutia ideala este laptele praf conceput special pentru bebelusi, care a fost introdus pe piata de Henry Nestle la mijlocul anilor 1800.   Principalii producatori de lapte Nu, nu sunt elvetienii, olandezii sau francezii, ci simpaticele vacute. Lor trebuie sa le multumim pentru 90% din cantitatea de lapte din intreaga lume. Fiecare vaca produce in jur de 90 de pahare de lapte pe zi si 200000 de pahare pe parcursul intregii vieti. Un fermier poate mulge in jur de 6 vaci pe ora.   Inamic al racelii sau pericol pentru caile respiratorii? Unele teorii spun ca atunci cand esti racit nu ar trebui sa consumi lapte sau produse lactate, deoarece acestea vor spori productia de mucus. Totusi, exista si conceptia ca un pahar de lapte cald iti face bine atunci cand esti racit si ai probleme cu gatul si nasul. Nu ne ramane decat sa incercam pe pielea noastra laptele ca leac pentru raceala si sa observam efectul.   Sursele de lapte de pe intinsul globului In afara de laptele de vaca, exista si alte variante gustoase si sanatoase pe care le poti incerca: laptele de capra, oaie sau bivolita. In magazine poti gasi si tipuri de lapte vegetarian, extrase din nuca de cocos, migdale, canepa sau soia.   Indulcitorul perfect pentru lapte Mierea este indulcitorul ideal pentru lapte, cele doua produse fiind naturale si completandu-se perfect. Pana si John Lennon a fost inspirat de amestecul delicios, scotand albumul Milk and Honey.   Ingredientul numarul 1 pentru inghetata Laptele este ingredientul principal in producerea inghetatei de casa, rezultatul final continand in jur de 60% lapte.   Laptele si cosurile Diverse studii dermatologice arata faptul ca un consum ridicat de lapte poate influenta aparitia cosurilor sau inrautatirea formelor de acnee intalnite in special la tineri.   Sursa de vitamine Laptele este bogat in substante nutritive esentiale pentru sanatatea organismului uman.
Atunci cand bei un pahar cu lapte, alimentezi corpul cu vitaminele A, D si B12, precum si cu potasiu, calciu, fosfor, zinc si magneziu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia