Ce nu stiai despre ciocolata

Ce nu stiai despre ciocolata

Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, botezuri si chiar inmormantari.   Ti se pare ca unele marci de ciocolata sunt destul de scumpe? Ei bine, gandeste-te ca stramosii nostri cresteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca moneda de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci si mayasi pe post de bani.   Ciocolata nu a fost intotdeauna solida. Pentru solidificarea sa trebuie sa le fim recunoscatori calugaritelor din Mexic, care in anii 1700 au produs si au exportat bucati de ciocolata in scopuri caritabile. Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: in compozitia sa intra nu mai putin de 500 de arome! Iata de ce reuseste sa fie pe gustul tuturor si sa incante pana si cele mai pretentioase papile gustative.   Celebrul imparat mexican Montezuma obisnuia sa bea cate o cupa de ciocolata inainte de a-si vizita haremul. Considerata un afrodisiac si chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajuta sa iti mentii buna dispozitie.   Scenele sangeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolata...Chiar daca scena de la dus dureaza mai putin de un minut, a fost nevoie de sapte zile pentru ca totul sa iasa perfect.   Ciocolata a inceput sa capete notorietate in 1879, atunci cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus pe piata produse continand lapte. Astfel, ciocolata cu lapte a devenit unul din cele mai iubite deserturi.   Atunci cand pleca in campanii, Napoleon isi lua intotdeauna la el provizii de ciocolata, pentru ca aceasta il energiza si ii mentinea echilibrul carbohidratilor din organism.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia