Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai organizati si curati oameni pe care i-am intalnit vreodata si aceste lucruri sunt reflectate si in mancarea si in felul cum mananca. Totul este organizat, dupa un sistem foarte bine pus la punct. La fel cum in caz de un cutremur toata lumea stie ce are de facut si incotro sa se indrepte, tot asa si mancarea isi gaseste cu usurinta locul pe farfurie dupa o regula anume. Orezul, legume proaspete si pestele sunt baza. Pestele se serveste adeseori proaspat, acest obicei provine de pe vremea cand nu existau frigidere. Acelasi motiv este si adaugarea otetului la orezul pentru sushi, pentru a nu se strica. Condimentele cel mai des folosite sunt: miso (o pasta obtinuta din soia fermentata), mirin (un sake dulce), sos de soia, otet de orez, wasabi, ghimbir si yuzu (un citric specific Japoniei). Cele mai renumite mancaruri japoneze: Sushi - orez impaturit cu nori (foi de alge) si umplut cu peste proaspat Sashimi -bucati de peste proaspat care se servesc cu sos de soia si wasabi Tempura - bucati de legume crocanta prajite in ulei Misoshiru - supa din pasta de miso Yakitori - bucati de pui facute pe gratar Yakisoba - paste prajite Yakiniku - carne pe gratar, taiata in felii subtiri Udon - paste mai groase La desert cel mai intalnit ingredient este fasolea azuki, care amestecata cu zaharul formeaza un sos care se adauga la diverse deserturi sau folosit ca umplutura. Instrumentul folosit pentru mancare sunt betigasele. Itadaikimasu! sau Pofta buna! Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii