Desi se afla oficial in Spania, canarienii si-au creat propria identitate cand vine vorba de bucatarie, cu influenete spaniole, portugheze si africane.
Inventivi si indragostiti de preparatele "colorate", bucatarii canarieni iti prepara pe loc feluri care mai de care mai savuroase, folosind ingrediente proaspete ca legume, peste si fructe de mare.
Insa si canarienii au mandria lor! Ei au devenit faimosi pentru cateva mancaruri specifice, care chiar daca le poti gusta si pe continent, fii sigur ca nu vor avea aceeasi aroma.
Printre acestea se numara: Paella, Papas Arrugadas, Mojo, Almogrote, Gofio, Puchero Canario, Bienmesabe.
Paella este o mancare comuna pe insula, insa nu mai putin degustata de locuitori si turisti. Este un amestec de legume (ceapa, ardei rosu/verde, mazare, fasole verde) cu diverse carnuri (porc, vaca, pui, fructe de mare, peste) si orez. Se condimenteaza cu sofran, chilli, piper si rozmarin.
Papas Arrugadas sunt cartofi noi fierti in apa de mare si apoi prajiti. Ii "intalnesti" la orice restaurant sau bodega, iar canarienii ii asorteaza cu aproape orice.
Mojo este un sos care se realizeaza in doua variante: rosu si verde. Cel rosu contine sos de rosii, usturoi, ulei de masline si chilli si merge cu Papas Arrugadas, iar cel verde se prepara din vinegreta, usturoi si ardei verde si merge excelent cu peste.
Almogrote este o branza specifica Insulelor Canare amestecata cu usturoi si care se serveste pe paine prajita.
Gofio este painea canarienilor, realizata dintr-un amestec de cereale si indulcita.
Puchero Canario este o placinta delicioasa din pui si legume.
Bienmesabe este un desert specific canarian, ce consta dintr-o coca facuta din migdale, coaja de lamaie si oua si care se serveste cu inghetata.
Pe insula cresc si multe fructe exotice ca banane, mango, ananas, avocado, papaya, care iti vor face mesele si mai interesante.
Iar daca iti insotesti cina si cu un vin canarian, rosu (Vina Norte) sau alb (Vino de Tea), experienta ta culinara canariana va fi desavarsita.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii