Bucataria Braziliana

Bucataria traditionala braziliana   Un amestec de natii (indieni, portughezi, italieni, germani, sirenieni, libanezi , asiatici ) au creat un stil national de gatit unic marcat de diferente majore. Daca s-ar imparti Brazilia in functie de mancaruri ar exista 5 zone: 1. Nordul (Acre, Amazonia, Roraima, Tocantine) Bazinul Amazonului este populat de indienii nativi, sau metisi a caror alimente de baza sunt: pestele , radacini si legume ca si manioc, cartofi, alune, si fructe tropicale. O mancare populara este Caruru de Pare un fel de tocana din creveti uscati, bame, ceapa, rosii,ulei. 2. Nord Est (Alagoas, Bahia, Pernambuco, Rio Grande de Nord) Inlauntrul Bahiei bucataria predominanta este Afro-Bahiana, care a rezultat din combinatiile de mancaruri indiene , africane si portugheze. Meniul include: carne uscata, orez, fasole, manioc, porumb si bineinteles fructe de mare, scoici si fructe tropicale. 3. Partea Centrala (Mato Grosso, Matto Grosso de Sud, si Zona Centrala) Pestele, carnea de vita si de porc domina meniurile din aceasta zona alaturi de soia, orez, porumb si manioc. 4. Zona de Sud Est (Espirito Santo, Rio de Janeiro, Sao Paulo) In Minas mancarurile traditionale includ porumb, carne de porc, fasole si branza.Prin preajma lui Rio si a Sao Paolo un amestec de fasole si carne de origine bahiana este comercializata sub numele de „feijoada". 5. Sud (Parano, Grande do Sul, Santa Catarina) Gaucho sau cawboy au contribuit la bucataria natioanala cu mancaruri ce contin carne uscata si charrusco , un fel de gratar din carne proaspata facuta pe lemne.Imigrantii majoritatea germani , si italiani au adus vinul, legumele si produsele lactate. Ingridiente de baza 1. Fasolea Fasolea este prezenta zilnic in meniurile brazilienilor.Se consuma de preferinta fasolea neagra, dar se intalneste si cea rosie, galbena, maro, roz, cu pete etc. 2. Nucile de cocos Un ingredient de baza folosit in supe, cockteiluri, retete cu carne de pui, peste, scoici precum si in deserturi si dulciuri. Oamenii o consuma in forme diverse: nuci de cocos verzi (crude), nuci de cocos coapte maro sau galbene,  doar interiorul  sau razuite. 3. Ulei brazilian Un ulei greu, extras din palmieri ce cresc in partea de nord a Braziliei.Unul dintre ingredientele de baza in mancarea bahiana sau africano-braziliana uleiul aduce un gust minunat mancarii si de asemena ii da o culoara portocalie. 4. Cod uscat si sarat Folosit in aperitive, supe, feluri principale, budinci. O metoda folosita pentru a-l improspata este scufundarea in apa rece. Se tine 3 sau 4 ore si se schimba apa in fiecare ora. 5. Creveti uscati Înainte de a fi folositi sunt lasati peste noapte in apa rece, apoi se arunca apa. Datorita faptului ca sunt sarati nu mai este nevoie de a se adauga sare. 6. Lamaile In Brazilia fructele sunt verzi, mici si cam picante, ceva in genul lime-lor noastra. 7.  Orez Orezul grauntos si lung este prajit  in ulei si usturoi apoi se adauga apa.Unii bucatari mai adauga pe langa usturoi cantitati mici de ceapa, rosii sau masline. 8. Mancare de manioc Faina de manioc este prajita usor in unt pana cand seamana cu painea pane. Retete Piept de pui in sos de vin rosu Ingrediente: 3 felii de slanin 6 bucati de pipt de pui , fara oase si piele Sare, piper 1 ceasca faina 2 lingurite ulei de masline 1- 2 cepe 1 cesca vin rosu ½ ceasca supa de pui Cimbru Prajiti slanina pana devine crocanta, apoi puneti-o intr-un servetel de hartie pentru a se absorbi uleiul. Rupeti-o in bucati si puneti-o deoparte. Condimentati puiul cu sare si piper.Scufundati-l apoi in faina. Încalziti uleiul de masline si apoi adaugati pieptul de pui. Prajiti-l bine pe ambele parti. În aceeasi tigaie adaugati ceapa, vinul , supa de pui , si cimbrul.Lasati-l pe foc pana sosul se ingroasa.Adaugati sare si piper. Adaugati carnea in tigaie si lasati-o pe foc , pana se rumeneste. Serviti cu sos sub piept. Ca si garnitura adaugati slanina si ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia