Iata si reteta pentru 16 briose:
Ingrediente: 6 linguri de zahar, 1 ceasca de lapte, un sfert de pachet de unt fara sare, 1/2 de lingura de scortisoara macinata, 1/4 de lingura de nucsoara macinata, 1/8 de lingura de cuisoare macinate, coaja rasa de la o lamaie, un sfert de ceasca de apa calda, 2 pachetele de drojdie uscata, 1 ou intreg si 2 galbenusuri, 3 1/3 cesti de faina pentru aluat si putin in plus la framantat,1 lingurita de sare, 1 ceasca de visine uscate, 1/2 ceasca de fistic tocat, putin unt pentru ungerea tavii si a exteriorului compozitiei, 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru glazura.
Pentru glazura: 1 ceasca de zahar pudra, 1-2 linguri de lapte cald
Mod de preparare:
Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, si coaja de lamaie intrun recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intrun castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intrun castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.
Intrun alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.
Se pune aluatul intro tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.
Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.
Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.
Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.
www.recipelink.com
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii