Berbere - savoarea bucatariei etiopiene

Reteta originala include ardei chili, ghimbir, cuisoare, coriandru, ienibahar si alte plante aromatice.

Uneori berbere contine si alte ierburi si condimente mai putin cunoscute international, cultivate in general in Etiopia sau India.

Iata doua retete de berbere, pe care le poti prepara acasa!

1. Ingrediente:

- 2 lingurite de chimen
- putin cardamon
- boabe de piper negru
- cuisoare intregi si pudra
- boabe de ienibahar
- coriandru
- 8 ardei chili uscati
- ghimbir proaspat ras
- sare
- 2 linguri de boia dulce
- un praf de scortisoara

Chimenul, cuisoarele, cardamonul, piperul, ienibaharul si coriandrul se prajesc putin intr-o tigaie (fara adaos de ulei). Dupa ce s-au racit se amesteca intr-un mojar toate ingredientele si mix-ul obtinut se pastreaza ferit de lumina si umezeala.

2. Ingrediente:

- o lingurita plante mediteraneene
- cardamon
- scortisoara
- cuisoare
- coriandru
- piper negru
- ardei chili, ardei copti, ardei rosii, paprika
- sare
- ghimbir proaspat
- ceapa si usturoi
- putin ulei de masline, apa si vin rosu

Ingredientele uscate se prajesc intr-o tigaie si apoi se amesteca in mojar, adaugand ulei de masline, apa si vin rosu, pana se obtine o pasta condimentata.

Bebere se poate folosi la paste, ca marinada pentru carnea alba sau rosie, la peste sau chiar la diverse legume la cuptor, pentru o savoare exotica.

Iata 5 retete la care poti adauga berbere!

Cotlet de rechin la gratar

Costite la gratar in sos

Cotlete de berbec la gratar

Pui la gratar

Biftec la gratar cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia