Cunoscuta ca si capitala culinara a Insulelor Caraibe, Anguilla are o extraordinara "scena" culinara. Ea ofera turistilor peste 70 de experiente culinare, trecand prin toate etapele de la elegant, la intim, la restaurante bistro pe malul marii si locuri pentru picnic-uri spontane.
Aceasta insula este faimoasa pentru mancarurile gatite de bucatari recunoscuti din toata lumea si de aseamenea de bucatari care au castigat premii locale, care creeaza savoarea specifica insulei culinare. Bucatarii insulei apar in articole publicate de Bon Appetit, Gourmet, si The New York Times.
Data fiind abundenta fructelor de mare sunt mai multe optiuni pentru creativii bucatari si mai multe alegeri, cu multele meniuri variate din deliciosul homar, sau fratele mai mic si mai dulce racul implatosat. Acestea vor fi stropite de cele mai alese vinuri.
Anguilla gazduieste doua din cele mai mari crame, localizate in Malliouhana Hotel & Spa si Koal Keel Restaurant. Malliouhana este castigatoarea Wine Spectator's Grand Award, avand peste 25.000 de soiuri de vinuri.
Mai jos va prezentam o specialitate locala.
Homar in sos de lamaie
Ingrediente: 1 homar mare, proaspat, 1 tulpina de telina, 1 cana ulei de masline, 2 lamai mari, sare, piper alb, busuioc
Indicatii
Se spala homarul si se inchide cu o bucata de vata gaurica din spatele cozii, ca sa nu se goleasca in timpul fierberii. Acelasi lucru si in cazul in care homarul are vreun picior rupt.
Daca vasul nu este suficient de mare se leaga homarul cu sfoara intorcandu-i coada spre cap.
Se adauga telina si se lasa sa fiarba impreuna timp de 40-50 minute. Dupa ce a fiert, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie picioarele homarului si se elimina carapacea cu grija. Se taie carnea homarului pe lungime si se scoate intestinul. Cu o lingurita se aduna ouale si restul maruntaielor si se arunca. Se scoate tot ce este carne moale din picioare.
Carnea se taie feliute si se asaza pe un platou.
Se combina uleiul de masline, zeama de lamaie si piperul cu ouale si partile moi din picioare, amestecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.stecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii