Lasand gluma la o parte, daca esti un pasionat al ciocolatei, ar trebui sa stii sa recunosti o ciocolata buna. Ciocolata trebuie sa fie aromata, originala si creata din ingrediente autentice. Atunci cand e asa, ciocolata are puterea sa ne duca intr-o calatorie captivanta a simturilor, pe care putini o pot refuza. Gandeste-te numai la luciul unei ciocolate cu crema, sau la sunetul pe care il face o bucatica de ciocolata rupta, sau la textura fina a ciocolatelor cu adevarat bune.
Dar ce trebuie sa stie un degustator de ciocolata?
Priveste bine bucatica de ciocolata...
Cu atentie. Ciocolata trebuie savurata inca din momentul in care incepi sa o privesti. Ciocolata bine facuta trebuie sa aiba un luciu "glossy”, de intensitate delicata -la ciocolata simpla, neagra- pana la o intensitate mare, in cazul ciocolatei cu crema. Culoarea variaza in functie de ingrediente, insa ciocolata trebuie sa aiba o nuanta curata, fara sa fie "prafoasa” sau cu imperfectiuni.
Asculta...ciocolata Daca ai in mana o tableta de ciocolata si o rupi, ar trebui sa auzi un zgomot curat, sanatos, care sa te faca sa te gandesti deja la gustul divin.
Atinge-o Cu siguranta ca, daca o tii prea mult in mana, ciocolata se va topi; insa ea ar trebui sa se simta matasoasa si fina, in niciun caz prafoasa sau lipicioasa.
Miroase ciocolata Boabele de cacao au cel putin 400 de arome distincte si, in functie de tipul boabelor din care e facuta bucatica ta de ciocolata, ai putea simti un miros fin de fructe rosii, capsuni sau chiar masline, iasomie, tabac, sau condimentat. Boaba de cacao isi ia cate putin din mirosul mediului in care este depozitata, asa ca, ai grija unde tii ciocolata si cum o pastrezi.
Gusta ciocolata Gustul, in sfarsit, gustul. Pune in gura o bucatica de ciocolata si las-o sa se topeasca. In timp ce se topeste, simturile iti vor fi toate invadate de o mie de senzatii minunate. Fiecare simte gustul ciocolatei in felul sau unic si personal, mai ales ca in cacao se gasesc peste 300 de componente care afecteaza gustul.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii