Actualizare - 5 aprilie 2016
Iata retetele castigatoare ale celor 3 premii din cadrul concursului "Retete de primavara":
*** Premiul 1 - Oala fiert legume/paste 16cm, 4,4L - Vitesse Vitesse France
Fasole batuta cu leurda - postata de Anca Roman
*** Premiul 2 - Tigaie 24 cm - Vitesse Vitesse France
Rulada de pui umpluta cu spanac - postata de ani67
*** Premiul 3 - Cantar de bucatarie T021 Terraillon
Melcisori din piept de pui cu spanac - postata de cretu_veronica22
---------------------------------------------------------------------------
Dragii nostri,
Fara doar si poate, a venit primavara si odata cu ea un aer de prospetime peste tot, inclusiv in bucatariile noastre. Ne face placere, odata cu innoirea naturii, sa revenim si noi la obiceiurile alimentare specifice acestui anotimp.
Fie ca e vorba de binecunoscutele preparate traditionale cu ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi urzicile, loboda, stevia sau spanacul sausalatele de tot felul, fie de alte mancaruri originale, mai putin cunoscute, pe care voi obisnuiti sa le preparati primavara, ne vom bucura sa le cunoastem cu totii gratie acestui concurs prin care sarbatorim primavara in bucatarie.
Va invitam asadar cu drag sa inscrieti in site-ul Culinar.ro, intre 3 si 31 martie, retetele voastre de primavara.
Cele mai apreciate 3 retete de primavara vor fi rasplatite cu premii perfecte pentru bucatarie:
*** Premiul 1
Oala fiert legume/paste 16cm, 4,4L - Vitesse Vitesse France
*** Premiul 2
Tigaie 24 cm - Vitesse Vitesse France
*** Premiul 3
Cantar de bucatarie T021 Terraillon
In plus, toti participantii la concurs vor castiga galbeni care pot fi folositi la achizitia oricarui produs culinar din magazinul online Culinar.ro.
Juriul Culinar.ro va aprecia urmatoarele aspecte ale retetelor: claritatea descrierii pasilor de preparare si calitatea fotografiilor care ilustreaza reteta. Constituie un avantaj daca reteta este insotita si de imagini din timpul prepararii, in afara de fotografia cu preparatul final.
Pe langa aceste calitati apreciate de juriul format din echipa Culinar.ro, care va acorda jumatate din punctaj, cealalta jumatate a punctajului va fi desemnata de numarul de aprecieri pe care retetele propuse le vor atrage din partea publicului (numarul de like-uri va avea o pondere de 50% in desemnarea castigatorului).
Clasamentul se va realiza astfel: primele 10 retete din topul realizat prin contorizarea like-urilor publicului vor primi un punctaj dela 1 la 10 (10 fiind nota oferita primului loc si 1 fiind nota locului al zecelea). Juriul va oferi la randul sau acestor retete cate o nota dela 1 la 10 (10 fiind nota oferita primului loc si 1 fiind nota locului al zecelea). Punctajul final va fi obtinut prin adunarea celor doua punctaje, iar primele 3 clasate in top castiga cele 3 premii din concurs. In caz de egalitate pe unul dintre locurile clasamentului, va fi desemnata castigatoare reteta care are mai multe puncte din partea juriului.
Pasii pentru inscrierea retetelor sunt:
1. va autentificati in contul de utilizator Culinar.ro
2. accesati sectiunea "Retete culinare"
3. apasati butonul " Adauga reteta"
4. completati campurile formularului de reteta
5. apasati butonul "Salveaza reteta"
Participa la concurs doar retetele insotite de fotografii. Retetele care au texte sau fotografii copiate vor fi descalificate.
Retetele castigatoare vor fi anuntata pe 5 aprilie 2016.
Mult succes!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii