De ce? Pentru ca in primul rand sunt verzi :), aduc un plus de culoare in bucatarie si te imbie sa le folosesti, sa gatesti cu drag si spor ceea ce implicit duce la o mancare mai gustoasa. Citisem inainte despre ele si caracteristicile lor asa ca incercand de-a lungul timpului diferite feluri si marci de vase de gatit abia am asteptat sa vad cum se comporta la proba gatitului. Ce stiam inainte despre setul de vase Pyramis Evergreen: Contine: Tigaie 24cm-3,8lt cu capac; Tigaie Saute 28cm-2,8lt cu capac; Oală 24cm-4,9lt cu capac Corpul vaselor este realizat din aluminiu, cu o grosime de 3,2mm Proprietăţi anti-aderente avansate Rezistenţa remarcabilă la uzură Mânere din oţel inoxidabil Se pot folosi pe orice sursă de căldură: plite gaz, plite electrice, plite vitroceramice şi pe inducţie Înveliş natural antiaderent Ceramica® de tehnologie şi provenienţă germană Fără emisii de fumuri toxice la temperaturi înalte Lipsa totală a metalelor grele – plumb, cadmiu, mercur Proces de producţie şi conţinut lipsit în totalitate de PTFE şi PFOA (Învelişurile PTFE sunt produse cu ajutorul PFOA (Acid PerFluoroOctanic), care este clasificat ca fiind un poluant permanent al mediului înconjurător. Dincolo de asta, PFOA este o substanţă chimică foarte rezistentă, pentru eliminarea căreia organismul nostru depune eforturi mari şi este cunoscută ca substanţă cancerigenă pentru corpul uman - conform Environmental Protection Agency - EPA). Emisii de CO2 reduse, prin laminarea la temperaturi mai mici de 2100C a vaselor şi prin metoda specială de aplicare a stratului ceramic Utilizarea materiilor prime reciclate Si a sosit ziua in care le-am primit. Zi de fericire dupa cum spuneam, asa ca n-a trecut mult pana sa le pun la lucru. Prima data le-am folosit la o reteta de paste cu sos alb. De ce e simplu: pentru ca vroiam sa vad cat de repede incepe sa fiarba apa pe ochiul mediu al aragazului si cat de antiaderente sunt, sosul pe baza de lapte fiind destul de sensibil la asta. Zis si facut! Am inceput cu prepararea sosului si da, stratul antiaderent este asa cum se spune avansat :), nicio problema cu pojghita de lapte care sa se lipeasca de margini, sau cu orice alt ingredient care sa se lipeasca. Marginile tigaii sunt inalte, putin probabil sa dea in foc, manerul este lung, se incalzeste putin chiar daca este din otel inoxidabil astfel ca poate fi tinut cu mana, este solid si bine prins de vasul de gatit. Lasand laptele din sos sa scada am pus pastele la fiert. In general intr-o oala de fiert cu pereti subtiri pun putin ulei de masline pentru ca pastele sa nu se prinda de fund daca nu am timp sa mai amestec in ele din cand in cand, lucru pe care nu l-am facut cu vasele de gatit Pyramis. Grosimea vasului de 3,2mm as spune ca este potrivita, capacul se inchide perfect, caldura se distribuie uniform pe toata suprafata, asa ca pastele au mediul ideal in care sa fiarba asa cum trebuie, lucru care s-a si intamplat de altfel - nu s-au lipit de fundul oalei, asa ca la final am avut o portie de paste delicioasa. Ca sa testez usurinta de curatare a vasului in care am facut sosul l-am lasat murdar pana a doua zi, nu luati exemplul meu, asta s-a intamplat pentru reusita testarii :), pentru ca resturile sa se intareasca si sa pun in dificultate vasele. Dar nu mi-a iesit, si nu pentru ca s-a oferit altcineva sa spele vasele murdare ci pentru ca atunci cand am spalat tigaia n-a trebuit sa insist deloc cu buretele, s-a curatat incredibil de usor. Atat tigaia cat si capacul. Ceea ce mi-a placut foarte mult este designe-ul capacului, fara "cute" si locuri mici, greu de curatat in care se colecteaza mizeria: un design simplu cu linii bine definite usor de curatat. Am mai testat tigaia saute pentru niste taitei cu varza ca-n Ardeal. Nu-mi place sa adaug apa atunci cand fac varza calita, o sotez cu apa pe care o lasa leguma si atat, iese moale dar nu fierbe. N-am avut nicio surpriza neplacuta nici la calirea verzei, nu se lipeste de fund sau de peretii tigaii, in plus tigaia este suficient de mare incat am reusit sa sotez deodata 2 verze medii tocate. Nimic de rau de spus despre vasele de gatit Pyramis, le multumesc celor de la casasibucataria pentru ca am ocazia sa le folosesc iar dumneavoastra va spun ca daca doriti niste vase de gatit aratoase dar de calitate le puteti comanda de aici: http://casasibucataria.ro/vase-de-gatit/seturi-de-vase/evergreen-014129101.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii